Novac, putovanje u Tursku, 101 ruža: Šta je za Ruse najbolji novogodišnji poklon

© Fotolia / MelpomenePokloni
Pokloni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Većina Rusija smatra novac najboljim prazničnim poklonom, pokazalo je istraživanje banke „Ruski standard“, u koje je Sputnjik imao uvid.

U istraživanju uoči Nove godine učestvovalo je nekoliko hiljada ispitanika — učesnika grupa na društvenim mrežama Fejsbuk, VKontakte, Odnoklasniki i druge.

„Tradicija darivanja novca je i dalje aktuelna među Rusima. Na pitanje kakve poklone volite da dobijate, većina ispitanika (45,5 odsto) odgovorila je: 'Novac'. Na drugom mestu bili su korisni i praktični pokloni (25,5 odsto), a na trećem — pokloni za dušu koji će izazvati pozitivne emocije (23 odsto ispitanika)“, saopštili su autori istraživanja.

Istovremeno, većina ispitanika, odnosno 63 odsto, dobija na poklon gotovinu, kojom zatim kupuju ono što žele. Platnu karticu ili sertifikat želi dva odsto ispitanika.

Što se tiče poklona prijateljima, bližnjima i kolegama, većina ispitanika, konkretno 35 odsto, poklanja ono što, prema njihovom mišljenju, ta osoba neće kupiti sebi — poklon kojem će će se iskreno obradovati.

Zajedničku potragu za iznenađenjem sa prijateljima ili porodicom preferira četiri odsto ispitanika.

Istovremeno, ispitanicima je postavljeno pitanje da kažu koji im je najupečatljiviji poklon. Među nezaboravnim poklonima su naveli „putovanje u Tursku kao poklon sebi“, „iznenađenje prijatelja“, „101 ružu“, „crteže od dece“, „automobil“, „pozorišne karte“ i „gedžete najnovijih modela“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala