Nestalo dvoje mladih: Potraga na planinama istočne Srbije, uključeni i helikopteri /foto/

© Tanjug / ANDRIJA VUKELICPolicija Srbija
Policija Srbija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Milici Mirjanić (20) i Stefanu Rusovu (27), koji su u subotu ujutru krenuli u ranim jutarnjim satima u automobilu "pežo 207" bele boje ka izletištu Lisine, gubi se svaki trag istog dana od oko 15 sati kada im je telefon lociran u mestu Tupižnjica.

Kako se nezvanično saznaje, njihov trag izgubio se u podnožju planine Beljanica kod Despotovca, a nestanak su prijavili roditelji, prenosi Blic.

U potragu za devojkom i mladićem od jutros je u potragu uključena Gorska služba spasavanja Srbije (GSSS).

"Dobili smo poziv oko dva sata u noći između subote i nedelje. Prema informacijama koje imamo to dvoje mladih je imalo, navodno nameru da se popne na planinu Beljanica. Ono što nas plaši je informacija da oni imaju nešto malo iskustva u planinarenju ali nažalost nedovoljno", rekao je sagovornik Kurira iz GSSS.

​Iz te službe su za "Blic" ranije pojasnili da su sinoć imali problem u nedostatku pojedinih informacija.

"Noćas je problem bio nedostatak informacija, odnosno nije bilo moguće utvrditi odakle tačno da krenemo u pretragu. Sada su na terenu spasioci iz stanica Bor, Boljevac i Beograd kreće. Detaljno češljamo teren", rekli su nam iz GSSS.

"Trenutno se bukvalno sa svih strana prilazi i pretražuju teren oko planine. Najveći problem nam je što ne znamo gde da tražimo. Ne zna se gde je automobil... Osim ove informacije da je telefon lociran poslednji put u Tupižnjici gde se već pretražuje teren ne znamo ništa. To je kao da tražimo iglu u plastu sena" - rekao je sagovornik "Kurira" iz ove službe.

Otac nestale devojke Mirjanić rekao je za medije da se i nekoliko njihovih prijatelja jutros organizovalo za potragu.

Mole se svi građani da jave policiji ukoliko znaju nešto više.

Teren pretražuju i pripadnici MUP-a.

Iz MUP-a kažu da je u toku intenzivna potraga za dvoje mladih.

"Pripadnici MUP-a iz sektora za vanredne situacije uključeni su u potragu odmah po prijavi koja je bila noćas. Za nestalima se intenzivno traga" rekli su za "Blic" iz MUP-a.

Promenjena lokacija potrage

Spasioci Gorske službe menjaju lokaciju potrage za nestalim Milicom i Stefanom.

Oni sada kreću ka vrhu planine. Reon Tupižnice je nova lokacija koja se pretražuje.

Najveći problem je, kako navode, upravo to što automobil nije pronađen jer potraga obično kreće tako što se prvo pronađe auto, pa tek onda kreće u potragu za nestalim osobama, prenose Novosti.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala