Marivaldo – najverniji navijač koji pešači 60 kilometara da bi gledao svoj klub

© AFP 2023 / VALERIANO DI DOMENICOMarivaldo, navijač iz Brazila
Marivaldo, navijač iz Brazila - Sputnik Srbija
Pratite nas
Marivaldo Fransisko da Silva, običan čovek iz Brazila, našao se pored imena Roberta Levandovskog i Jirgena Klopa na ceremoniji dodela nagrada FIFA „Best“.

Za najboljeg igrača proglašen je Poljak, Nemac je poneo epitet najboljeg trenera, a skromni čovek iz Resifea, Brazil, dobio je posebnu nagradu od Međunarodne fudbalske federacije.

Južna Amerika mesto je čudesnih fudbalskih priča, ljubav prema fudbalu na ovom kontinentu teško može da se opiše rečima, a pravi primer za to je Marivaldo.

Ovaj 42-godišnji navijač Sport Resifea (član brazilske Serija A) pešači 60 kilometara kako bi voljeni klub bodrio na domaćim utakmicama.

“Navijam za Resife od kada sam prohodao. Do pre par godina odlazak na stadion je bio jednostavan, jer smo majka i ja živeli na tri kilometra od njega“, objasnio je Marivaldo za FIFA.

“Ipak, veliki san moje majke bio je da živimo u gradu koji se nalazi na 60 kilometara od Resifea“, dodao je on.

Marivaldo nije želio da sruši majčine snove.

“Majka je moj život, isto tako i Resife, pa sam odlučio da se preselimo, a ja ću putovati na utakmice“.

“Pre pet godina sam ostao bez posla i više nisam imao novca za prevoz. Jedne večeri sam rekao sebi zdrav si, imaš dve noge i zdravu pamet. Možeš da ideš peške na utakmice“, istakao je Marivaldo.

Kada je Globo prošle godine objavio priču o ovom čoveku, odjednom su svi u Brazilu znali ko je Marivaldo.

“Da i svi žele da me ugoste, nude i prevoz, čak i da mi poklone biciklo. Svima njima sam neizmerno zahvalan, ali ne želim nikakvu pomoć, jer ovo ne radim zbog slave, već samo zato što volim Sport Resife“, jasan je Marivaldo.

Marivaldo ispričao je i kako izgleda odlazak na utakmicu.

“Trudim se da pešačim preko dana, a otprilike mi treba 10 i po sati da pređem 60 kilometara. Nakon, utakmice odmorim u supermarketu pored stadiona koji radi 24 sata. Tu sam stekao prijatalje među zaposlenima i pomažem im da poslože kolica. Tako vreme brže prolazi“.

Jedina pomoć koju ne može da odbije su ulaznice za utakmice Resifea.

“Hvala bogu, uvek se našao neko od dobrih ljudi koji bi mi kupili kartu. To je bilo ranije, a sada mi je klub obezbedio ulaznice kako bi mi zahvalio za vernost“, zaključio je Marivaldo.

Sveti Nikola preseo Iviću – Votford otpustio srpskog trenera

Mesi izjednačio rekord Pelea

Levandovski je pobedio Ronalda i Mesija! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala