Kokoškov dovodi Amerikanca srpskog porekla u Fenerbahče

© AFP 2023 / POOLKošarkaš Frenk Kaminski
Košarkaš Frenk Kaminski - Sputnik Srbija
Pratite nas
Frenk Kaminski, američki košarkaš srpskog porekla, mogao bi uskoro da obuče dres Fenerbahčea, prenose turski mediji.

Igor Kokoškov, trener Fenera, dobro poznaje Kaminskog i želi da ga dovede nakon što je ovaj otpušten od strane Sakramento Kingsa.

Turski klub i Amerikanac pregovarali su pre nekoliko nedelja i tada je krilni centar odlučio da prihvati ponudu franšize iz prestonice Kalifornije.

Ipak, Kaminski je pred početak sezone otpušten i trenutno je bez kluba.

Turski novinar Ugun Šulak preneo je da će dve strane ponovo sesti za sto i da postoji realna šansa da bivši student Viskonsina pređe u Fenerbahče.

Kokoškov, koji je i selektor košarkaške reprezentacije Srbije, nedavno je spomenuo Kaminskog kao potencijalnog reprezentativca, a Amerikanac je to rekao:

„Bio sam u Srbiji pre dve godine zbog kampanje 'Košarka bez granica' i tada su ljudi u nacionalnom timu Srbije saznali da imam srpske korene i da sam, dok sam odrastao, igrao na srpskim turnirima u Čikagu i širom srednjeg zapada. To je nešto što moj otac još uvek radi svake godine, tako da... da, imamo te korene... A što se tiče igranja za nacionalni tim Srbije, iskreno – ne znam. Nisam nikada bio član nijednog nacionalnog tima, i ne znam šta bi trebalo da se desi da to postanem”, rekao je Kaminski za Koš Magazin.

Amerikanac je u istom intervjuu bio iskren rekavši da nije konkretno razgovarao sa Igorom, te da ne želi da zauzme ničije mesto.

„Imam srpske korene, ali postoji veliki broj igrača u Srbiji koji su odrasli igrajući u srpskom sistemu i ja ne bih hteo da 'stanem ni na čije nožne prste'. Ali moramo prvo imati dijalog o tome, moraju me prvo želeti, i u isto vreme, kao što sam već rekao, ne bih hteo da zauzmem nečije mesto. Nisam imao nikakav dijalog sa selektorom o tome“, dodao je Frenk.

Kaminski i Kokoškov bi sada mogli da sarađuju u Fenerbahčeu, te će biti zanimljivo da li će ovoga puta imati dijalog sa selektor u vezi nacionalnog dresa Srbije.

Inače, ove nedelje u istanbulski tim došao je Marko Gudurić i očekuje se da će Fener biti znatno jači u nastavku sezone.

Bogdanović razigravao saigrače u poslednjem predsezonskom meču

Velika NBA anketa: Jokić najbolji centar i kandidat za MVP

Najbolji na svetu dolazi iz Srbije, a tek treba da zavlada Amerikom /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala