Danac besan zbog Crnogorki: „Muka mi je, ovo je bilo kao pre 20 godina na Balkanu“

© REUTERS / HENNING BAGGERRukometašice Hrvatske slave osvajanje bronze na EP
Rukometašice Hrvatske slave osvajanje bronze na EP - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rukometašice Hrvatske osvojile su bronzanu medalju na Evropskom prvenstvu, ali su momentalno stigle optužbe iz suparničkog tabora.

Hrvatice su u meču za treće mesto pobedile reprezentaciju Danske, domaćina takmičenja, rezultatom 25:19.

Naše komšinice su u Danskoj osvojile prvu medalju na evropskim prvenstvima u svojoj istoriji. Međutim, tu nije bio kraj zanimljivim dešavanjima.

​Dok su one i dalje slavile pobedu i dok su ih Dankinje gledale u suzama, oglasio se selektor poraženog sastava Jesper Jansen.

On je bio izuzetno nezadovoljan suđenjem arbitara iz Crne Gore, Jelene Mitrović i Anđeline Kažanegra.

„Ovo je bilo smešno, groteskno. Nama ništa nisu sudili, a Hrvaticama su praktično sve. Ovo je bilo kao da smo igrali na Balkanu pre 20 godina, kada ste znali da ćete biti prevareni pre nego što utakmica počne“, naveo je danski trener.

Podsetimo, reprezentacija Hrvatske je direktno zaslužna za ispadanje Srbije u grupnoj fazi, pošto je u meču odluke ostvarila pobedu od 25:24.

Dankinje nisu postigle gol u periodu od 41. do 58. minuta, a nešto slično se desilo upravo našim rukometašicama u duelu sa Hrvaticama.

​Izabranice Nenada Šoštarića su napravile iznenađenje time što su uopšte prošle prvu grupnu fazu, pa se osvajanje bronze može smatrati senzacijom.

To, pak, nije sprečilo selektora Danske da dodatno pokuša da umanji uspeh Hrvatica.

„Muka mi je u želucu, nismo ovo zaslužili. Sudije su na nas stavile ogroman pritisak, sve me je podsetilo na pre oko 20 godina kada su na Balkanu sudije i igračice trčale zajedno i razgovarale na balkanskim jezicima“, dodao je Jensen, koji je kroz izjavu provukao i čestitke protivniku.

Što se tiče liste strelaca, najbolje kod pobednica bile su Stela Posavec i Katarina Ježić sa po pet golova, dok se su se sa po četiri na drugoj strani istakle Meta Tranborg i Ana Meta Hansen.

​Hrvatski mediji navode da je ovakav epilog utakmice donela karma, s obzirom da je Jensen bio suviše samouveren pred meč za treće mesto.

Danska je pred meč bila ogroman favorit, na šta su ukazale i kladionice koje su na pobedu te reprezentacije dale kvotu od mizernih 1,10.

Dragana Cvijić, rukometašica Srbije - Sputnik Srbija
Dragana Cvijić za Sputnjik: Svi jedva čekaju da gaze Srbiju, a mi im to dozvoljavamo

Jensen je očekivao laku pobedu i nije se libio da to i kaže svima.

„Ne moramo ništa novo raditi da bismo pobedili Hrvatsku. Da nas je neko pre prvenstva pitao da li hoćemo da protiv Hrvatske igramo za bronzu, rekli bismo: 'Da, molim vas'. Siguran sam da ćemo naći način da pobedimo“, pričao je posle polufinala Jensen.

Ispostavilo se da se danski stručnjak malo prevario...

Kraj za Srbiju na Evropskom prvenstvu!

Srbija poražena od Hrvatske u dramatičnom finišu!

Srbija je zbog ljubavi dobila šampiona, a „mogao je da ode bilo gde“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala