„Bio je mrkli mrak, pustoš“: Mladić o detaljima nestanka na planini u istočnoj Srbiji

© Foto : Sputnjiku ustupila GSSGorska služba spasavanja u noćnoj akciji.
Gorska služba spasavanja u noćnoj akciji. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Stefan Rusov i Milica Mirjanić su pronađeni, više od 40 sati nakon što su nestali na Beljanici, a nakon što su pronađeni, novinar „Večernjih novosti“ je razgovarao sa mladićem, koji je premoren nakon dana i noći provedenog u planini.

„Malo me je sada popustio adrenalin, i sustigao me je umor. Dobro smo i Milica i ja, sve je sada u redu“, rekao je Stefan, i dodao:

„Ne bi se dobro završilo da nismo naleteli na kolibu. Bio je mrkli mrak, samo smo uleteli unutra. Mislili smo da ćemo naći neke meštane u okolini, međutim svuda je pustoš tamo, nije bilo apsolutno nikoga“.

​Stefan je rekao za Novosti da se kola nisu pokvarila, već su tokom vožnje naleteli na duboki sneg i vozilo se zaglavilo, pa da ne bi trošili gorivo na grejanje, rešili su da se sklone na sigurno, u kolibu.

„Želim da se zahvalim svima koji su učestvovali u potrazi, i medijima koji su digli buku i na taj način pomogli potragu“, rekao je na kraju Stefan.

U potrazi je učestvovalo ukupno 29 pripadnika Sektora za vanredne situacije sa 11 vozila i psom, kao i 25 pripadnika PU Jagodina, 4 PU Bor, 4  Uprave kriminalističke policije i 2 PU Kragujevac.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala