Bajden neće pričati o istrazi protiv sina Hantera

© AP Photo / Visar KryeziuArhivska fotografija. Potpredsednik SAD Džo Bajden sa sinom Hanterom Bajdenom i sestrom Valeri Bajden Ovens i ostalim članovima porodice na Kosovu u avgustu 2016.
Arhivska fotografija. Potpredsednik SAD Džo Bajden sa sinom Hanterom Bajdenom i sestrom Valeri Bajden Ovens i ostalim članovima porodice na Kosovu u avgustu 2016. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predstavnica novoizabranog američkog predsednika Džin Psaki izjavila je danas da Džo Bajden neće razgovarati o istrazi koja se vodi protiv njegovog sina ni sa jednim kandidatom za položaj budućeg ministra pravde SAD.

Senatsku raspravu o Bajdenovom kandidatu za položaj budućeg ministra pravde, pratiće, po svemu sudeći, prepirka povodom istrage koju vode federalni organi o finansijskom poslovanju predsednikovog sina Hantera Bajdena, a iz krugova republikanaca već se mogu čuti zahtevi da se imenuje specijalni kontrolni organ koji bi sprečio uplitanje politike u istražni postupak, preneo je AP.

Psakijeva je u intervjuu za emisiju „Nedelja na Foks njuzu“ izjavila da Bajden želi da imenuje kandidata sa „najvišim stepenom integriteta“ na čelo ministarstva pravde SAD.

„Predsednik Bajden neće raspravljati u medijskim intervjuima o istrazi koja se vodi protiv njegovog sina Hantera, ali on o tome neće razgovarati ni sa jednim od potencijalnih kandidata za budućeg ministra pravde“, izjavila je Psaki.

Kao najozbiljniji kandidati za ministre pravde u Bajdenovoj administraciji slove demokratski senator iz Alabame Dag Džouns i sudija federalnog apelacionog suda Merik Gerland.

Protiv samog novoizabranog američkog predsednika Džoa Bajdena se ne vodi ni jedna istraga, prenosi Tanjug.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala