Veljko Birmančević – žrtva slučaja „Bosančić“

© AP Photo / Darko VojinovicStadion Rajko Mitić – Marakana
Stadion Rajko Mitić – Marakana - Sputnik Srbija
Pratite nas
Veljko Birmančević, talentovani srpski fudbaler, neće obući dres Crvene zvezde zbog „blokade“ navijača.

Birmančević, koji igra za Čukarički, debitovao je za Partizan kao 18-godišnjak 21. februara 2016. godine na utakmici protiv OFK Beograda.

Iste sezone odigrao je još dva meča i to je poslednji put da je obukao crno-beli dres.

Aleksandar Kolarov, Duško Tošić i Nemanja Matića; Srbija na Mundijalu u Rusiji - Sputnik Srbija
Tošić na korak do povratka u Zvezdu

Potom je usledila selidba u razvojni tim Teleoptik, zatim je pozajmljen Radu i Čukaričkom, a 2019. klub sa Banovog brda otkupio je njegov ugovor od crno-belih.

Ove sezone krilni napadač igra veoma dobro za Čuku, pojedini navijači Crvene zvezde i dalje ga priželjkuju u Ljutice Bogdana, međutim generalni direktor kluba Zvezdan Terzić rekao je da do transfera neće doći.

Birmančević je na 19 odigranih utakmica u svim takmičenjima (Superligi i Kupu) postigao osam golova i uz to je dodao šest asistencija.

Terzić je u tradicionalnom druženju sa novinarima pohvalio 22-godišnjeg napadača, ali je i kazao kako klub ne razmišlja o njegovom dovođenju.

„Veljko Birmančević je izvanredan igrač. Ali, imamo dogovor sa navijačima. On ne može u Crvenu zvezdu. Ne možemo i nećemo da dovodimo igrače koji su igrali za Partizan“, rekao je Terzić.

Fudbaler Čukaričkog ne krije da je navijač Crvene zvezde i pre godinu dana izjavio je da bi voleo da pređe u Ljutice Bogdana.

„Zvezda je moj dečački san, navijač sam kluba sa ‘Marakane’. Sada sam u svetu fudbalskog profesionalizma, šta je najbolje odlučiće menadžeri i Čukarički, čiji sam član. Sa moje strane, nemam nikakvu dilemu i apsolutno sam za prelazak u Crvenu zvezdu“, rekao je Birmančević za „Sportski žurnal“.

Mladi fudbaler dodao je da u Partizanu nije krio da je navijač ekipe sa druge strane Topčiderskog brda, ali i da, logično, nikada nije želeo to da potencira.

Ovaj primer neodoljivo podseća na slučaj Miloša Bosančića. Srpski fudbaler ima 32 godine, a davno je nosio dres Partizana, a potom i Crvene zvezde.

Profesionalnu karijeru krenuo je u Humskoj 2005, a u Zvezdu je došao devet godina kasnije iz Južne Koreje.

Transfer bi verovatno i ranije bio završen, crveno-beli su nekoliko godina tražili Bosančića, međutim uvek je postao je otpor navijača koji nisu želeli bivšeg igrača Partizana u klubu.

Konačno 2014. dogovoren je njegov dolazak koji se nije slavno završio. Bosančić je imao, kako je i sam priznao, mnogo privatnih problema, a sukobio se i sa kapitenom Nikolom Mijailovićem.

Situacija nije bila najbolja i Bosančić je na svoj zahtev raskinuo ugovor sa Crvenom zvezdom.

Zvezdan Terzić, generalni direktor Zvezde, ne želi da mu se ponovi slučaj „Bosančić“, a žrtva svega toga je 22-godišnji Veljko Birmančević.

Umesto domaćeg „deteta“, crveno-beli okrenuli su se Akselu Bakajoku iz Intera koji će se uskoro priključiti ekipi Dejana Stankovića.

Liverpul „brojao“ do sedam – najteži poraz u istoriji Lukinog Kristal Palasa!

Srbija u Nemačkoj ima „Žigićevog naslednika“, ali postoji jedan problem

Poledica za Sputnjik: Levandovski nije mogao da igra u Zvezdi, a sad je bolji od Mesija i Ronalda

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala