Srbija u Nemačkoj ima „Žigićevog naslednika“, ali postoji jedan problem

© AP Photo / Sebastian GollnowSaša Kalajdžić
Saša Kalajdžić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Saša Kalajdžić - ime i prezime, koje verovatno na prvu loptu, prosečnom fudbalskom navijaču ne znači ništa, ali je daleko od toga.

Reč je o 23-godišnjem momku rođenom u Beču koji vuče srpske korene, pa postoji mogućnost da jednog dana obuče i dres „orlova“, ukoliko Fudbalski savez Srbije ne zakasni s pozivom.

Ipak, sva je verovatnoća da će se to dogoditi, pošto na napadača Štutgarta ozbiljno računaju Austrijanci.

Robert Levandovski - Sputnik Srbija
Poledica za Sputnjik: Levandovski nije mogao da igra u Zvezdi, a sad je bolji od Mesija i Ronalda

Kalajdžić je klasičan centarfor, visok tačno dva metra i neodoljivo podseća, bar prema konstituciji, na nekadašnjeg golgetera Zvezde i Srbije – Nikolu Žigića, koji je visok 202 centimetra.

Saša je fudbalski prohodao u Austriji, igrao je i za mlađe selekcije, a iz Admire je 2019. godine prešao u Štutgart, za koji je ove sezone postigao pet golova na 11 utakmica uz tri asistencije.

Ipak, u žižu nemačke javnosti dospeo je pre nekoliko dana kada je za „švabe“ postigao oba gola u remiju sa Union Berlinonom, za svega deset minuta provedenih na terenu.

Trener Štutgarta Pelegrino Mataraco uveo je Austrijanca srpskih korena u igru u 80. minutu, da  bi mu se Kalajdžić odužio na najbolji mogući način.

Gubio je Štutgart 1:0, a onda je „Žigićev naslednik“ posle svega pet minuta na terenu uspeo da pogodi mrežu gostiju iz Berlina.

Ponovio je to i na početku zaustavnog vremena, najavivši da je zreo za velika dela i da klub i reprezentacija mogu da računaju na njega.

Klub ima, samo se postavlja pitanje za koji nacionalni tim će pre debitovati.

Treba biti realan i priznati da je Austrija bliža da dobije bitku, s obzirom na to da ga je selektor Franko Foda zvao za oktobarske mečeve sa Grčkom, Severnom Irskom i Rumunijom, ali je dobra stvar za Srbiju, što Saša Kalajdžić tada nije upisao prve minute.

S druge strane, jasno je da Srbija nema još mnogo vremena i da ukoliko je Kalajdžić „na radaru“, neko sa Terazija mora pod hitno da reaguje, ili će još jedan biser biti izgubljen.

Austrijski list „Hojte“ je prošle godine odvojio solidan medijski prosto za Kalajdžića, apostrofirajući da ga postoji interesovanje Fudbalskog saveza Srbije.

 

„Nije samo bečki Rapid zainteresovan za njega. Interesuje se i Fudbalski savez Srbije. Naš savez mora hitno da reaguje i da ga uvrsti u nacionalni tim“, upozorio je „Hojte“.

Godinu dana posle toga usledio je poziv A tima Austrije, ne i debi „Žigićevog naslednika“.

Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Saša Kalajdžić (@sasakalajdzic)

Problem je što je Srbija trenutno „obezglavljena“, što nema selektora i ne zna se ko će zameniti smenjenog Ljubišu Tumbakovića, a to i te ide na ruku Austrijancima.

Novu priliku za dokazivanje 23-godišnji centarfor visok 200 centimetara imaće u nedelju, 20. decembra, kada Štutgart gostuje Volfsburgu.

► Radovanović za Sputnjik: Zvezda može da se „kolje“ sa Milanom, Ibrahimović je pola tima

► Terzić pričao o selektoru, pa „pecnuo“ Vidića: Sujeta velikih je ogromna

► Dve velike prepreke dele Piksija od klupe Srbije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala