Najnovija nuklearna podmornica „Kazanj“ još jednom pokazala svoju moć

© Foto : Ministry of defence of the Russian FederationIspaljivanje krstareće rakete "Oniks"
Ispaljivanje krstareće rakete Oniks  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Najnovija nuklearna podmornica „Kazanj“ uspešno je pogodila metu u Belom moru protivbrodskom krstarećom raketom „Oniks“, saopštava ruska Severna flota.

Raketno gađanje je realizovano sa poligona za borbenu obuku Severne flote u vodama Belog mora u okviru još jedne faze državnih testiranja.

Podmornica „Kazanj“ je započela novu fazu državnih testiranja krajem prošle sedmice.

„Na poligonima za borbenu obuku Severne flote, podmornica 'Kazanj' nastavlja da sprovodi niz testiranja brodskih sistema, sistema brodskog naoružanja, glavnih sistema i brodskih mehanizama. Nakon završetka celokupnog programa državnih testiranja, nuklearna podmornica 'Kazanj' će biti primljena u sastav ruske flote“, saopštila je Severna flota.

Kako se navodi, brodovi i plovila Belomorske vojne pomorske baze Severne flote su obezbeđivali vodeno područje u kome je gađanje realizovano.

Ističe se da je podmornica u novembru uspešno realizovala dva probna gađanja – prvi put je krstarećom raketom „Kalibar“ gađana obalska meta, a drugi put je krstareća raketa „Oniks“ pogodila metu na moru.

Projektovanje nuklearne podmornice „Kazanj“ počelo je 24. jula 2009. godine, a porinuta je 31. marta 2017. godine. Glavno naoružanje podmornica podmornica projekta 885/885M kojima pripada i „Kazanj“ su rakete „Kalibar-PL“ i „Oniks“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala