Ispitivanja ruske kombinovane vakcine protiv korone i boginja: Imunitet se formira

© Sputnik / Aleksandr Krяžev / Uđi u bazu fotografijaMedicinska sestra priprema vakcinu "Gam-KOVID-Vak" protiv virusa korona
Medicinska sestra priprema vakcinu Gam-KOVID-Vak protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski Državni naučni centar „Vektor“ radi na kombinovanoj vakcini protiv boginja i virusa korona, a prva ispitivanja na životinjama pokazala su da se imunitet formira.
„Vakcina je zasnovana na rekombinovanom virusu boginja, protiv virusa korona i protiv boginja. U ovom trenutku su svi sojevi dobijeni, sprovedena su prva ispitivanja na životinjama i već se pokazalo da jednokratna imunizacija obezbeđuje formiranje jakom imunološkog odgovora“, rekao je direktor centra Rinat Maksjutov za TV „Rusija 1“.

Centar „Vektor“ prethodno je proizveo drugu rusku vakcinu protiv virusa korona  „EpiVakKorona“, koja je nedavno ušla u civilni promet.

Podsetimo, u oktobru je predsednik Rusije Vladimir Putin objavio o registraciji druge ruske vakcine protiv virusa korona, a koja je nazvana „EpiVakKorona“.

Postregistraciona ispitivanja vakcine počela su 26. novembra.

Ministarstvo zdravlja Rusije izdalo je 18. novembra dozvolu centru „Vektor“ za sprovođenje postregistracionih ispitivanja ove vakcine.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala