Dok drugi sanjaju da budu Đoković, kontroverzni Francuz „uživa u životu“

© AP Photo / Kamran JebreiliFrancuski teniser Benoa Per
Francuski teniser Benoa Per - Sputnik Srbija
Pratite nas
Francuski teniser Benoa Per je u svojoj kolumni otkrio zanimljive detalje iz svoje karijere.

Per je u najnovijoj kolumni pričao o svojoj karijeri, načinu života, ali se dotakao i komentara o kolegama sa teniske turneje.

Francuz je trenutno 28. na planeti. Ima 31 godinu i renking karijere mu je 18. mesto, a mnogi su očekivali više od njega.

„Za mene su rekli da sam talentovan, ali da sam idiot. Mnogo puta su mi rekli da imam sve što je potrebno za Top 10“, napisao je Per.

I dok mnogi tokom cele karijere žele da što više pobeđuju, Per crpi motivaciju iz nekih drugih svari.

„Nikada nisam nešto mnogo želeo da osvojim Grend slem. Radije bih bio u Top 30 i uživao u životu igrajući golf i pijući špricer kada god mi se to radi, nego žrtvovao sve kako bih postao 'broj 1'“, iskren je Francuz koji je tokom karijere pokupio epitet „lošeg momka“ zbog kontroverznog ponašanja na terenu.

Per je tokom karijere osvojio tri ATP titule, a na grend slemovima nikada nije prošao osminu finala u koju je neretko i stizao.

Viktor Troicki posle pobede nad Francuskom u finalu Dejvis kupa 2010. godine - Sputnik Srbija
Troicki ekskluzivno za Sputnjik: Nisam došao kao „vanzemaljac“

„Živim životom kojim bi mnogi hteli da žive. Zarađujem novac, uživam, putujem... ma, ja sam najsrećniji čovek na svetu. Otišao sam 2019. na Mikonos i Ibicu, tamo proveo neke prelepe trenutke sa prijateljima. A to neću moći da radim kada budem imao 40 godina“, objasnio je Per.

Momak iz Avinjona nikada nije ni pokušao da zapreti samom teniskom vrhu, a razlika između njega i članova „velike trojke“ je očigledna.

Dok su oni ceo život posvetili tenisu i svakodnevnom, mukotrpnom radu na sebi, Per je svoju profesiju shvatio... drugačije.

„Nisam ljubomoran na Nadala, Federera i Đokovića. Izuzetno ih poštujem i mislim da je to što rade neverovatno, ali kada vidim da Rafa osvoji Rolan Garos, a onda dva dana kasnije trenira u Kvinsu za sezonu na travi... Ja da osvojim Rolan Garos ne bih otišao ni u Kvins ni na Vimbldon, verovatno bih momentalno završio sezonu“.

Tenis definitivno ne bi bio to što jeste da nema Rodžera, Novaka i Rafe, ali, u neku ruku, ne bi ni bez Benoe.

„Oni su veliki šampioni. Bez njih tenis ne bi bio tu gde jeste. Divim im se, ali nikada neću biti kao oni. I to ne znači da sebe neću smatrati šampionom. Bio sam 18. na svetu, u Top 100 sam već deset godina i imam tri ATP titule. To je jedna savršena karijera“, iskren je Benoa.

Jedna od tema bio je i kontroverzni Australijanac Nik Kirjos, kojem se Benoa, kao i Fabiju Fonjiniju, divi.

„Kirjos i Fonjini su mnogo toga dobrog uradili za tenis. Meni se sviđa to što su oni ludi. Kirjos je prošle godine igrao na US openu protiv Antoana Oanga (ne mnogo poznatog igrača prim. aut.) i tribine su bile krcate. Kritikuje se njegov stav, to što vređa sve redom i često ne želi da igra, ali na kraju - svi dođu da ga gledaju. Sa njim je uvek šou-program“, piše Per.

Per se u svojoj kolumni prisetio i Vimbldona 2019. godine, na kojem je Kirjos izgubio od Nadala.

„Ušao sam u svlačionicu nakon što je Kirjos izgubio od Nadala. Video sam kako naručuje tri piva i sva tri momentalno eksira. Onda je otišao na pres-konferenciju, kao da se ništa nije desilo“, zaključio je Per.

Veliko srce šampiona – Đoković donirao Srbiji skener najnovije generacije

Prebolela Bugarina: Šarapova rekla „da“ britanskom milioneru

Zimonjić posle imenovanja Troickog: Iznenađen sam odlukom igrača da me smene

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala