Hapšenja na protestu protiv novih mera u Londonu/video/

© AP Photo / Dominic LipinskiProtesti u Londonu
Protesti u Londonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Policija je danas u Londonu hapsila demonstrante koji su se okupili da negoduju protiv novih, restriktivnih mera britanske vlade i pokušavala da rasturi proteste ispred Vestminsterske palate, zdanja britanskog parlamenta u Londonu.

Iz londonske policije je saopšteno da su se demonstranti okupili u velikom broju, kao i da organizatori nisu podneli nadležnima procenu rizika za demonstracije.

„Ovaj protest nije izuzet iz odredbe kojom se ne dozvoljava okupljanje više od šestoro ljudi na otvorenom prostoru ili na javnoj površini“, objavljeno je na Tviter nalogu londonske policije.
Policija je pokušala da ubedi demonstrante da se raziđu, a kada nije uspela u tome, intervenisala je protiv njih.

„Demonstriraću sve dok ne budemo slobodni“, poručio je jedan ogorčeni demonstrant dok su ga policajci privodili u maricu.

Džonson: Oštrije mere za London i jugoistok Engleske

Britanski premijer Boris Džonson danas je najavio da će u Londonu i na jugoistoku Engleske biti uveden viši nivo antiepidemijskih restrikcija zbog širenja nove varijante korona virusa, prenosi Tanjug.

„Nova varijanta virusa mogla bi biti i do 70 odsto zaraznija od originalne varijante virusa“, izjavio je Džonson na konferenciji za novinare i saopštio da je vlada odustala od najavljenog ublažavanja restriktivnih mera tokom božićnih praznika zbog porasta broja novoinficiranih novim tipom korona virusa, preneo je Rojters.

 

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala