Debakl Partizana u Novom Mestu

© Foto : Krka/Drago Perko/košarka.siKošarkaši Partizana protiv Krke
Košarkaši Partizana protiv Krke  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Partizana izgubili su na gostovanju od Krke 69:50 u 11. kolu ABA lige.

Izabranici Saša Filipovskog odigrali su katastrofalnu utakmicu, ni u jednom trenutku nisu bili konkurentni protiv Krke i što pre će želeti da zaborave utakmicu.

Crni-beli imali su dvocifren zaostatak od sredine prve četvrtine i do kraja susreta nijednom nisu uspeli da smanje razliku na jednocifren deficit.

Partizan je šutirao očajnih 2/24 za tri poena, slabih 13/28 za dva, a i sa linije za slobodna bacanja nisu briljirali – 18/27.

Najefikasniji u poraženom timu bio je Kodi Miler-Mekintajer sa 12 poena, Zagorac je postigao devet, a Tomas sedam poena.

Pobednika je predvodio Kamfor sa 16, Stipčević je ubacio 13, Vrabac devet, a Barič i Kosi po osam poena.

Od starta utakmice gosti iz Beograda nisu mogli da pronađu ritam. Čini se da su potcenili protivnika koji je sredinom prve deonice došao do +9, 15:6.

Ekipa iz Novog Mesta do kraja četvrtine uspela je da poveća prednost, te se na petominutnu pauzu otišlo sa rezultatom 22:10.

Tokom druge četvrtine prednost Slovenac je porasla. Partizan nikako nije mogao da uđe u ritam, šut za tri poena bio je katastrofalan i za 20 minuta u dvorani Leon Štukelj ubacili su samo 24 poena.

Na poluvremenu crno-beli gubili su 41:24.

Ni u trećoj četvrtini ništa se nije promenilo na terenu. Štaviše, igra ekipe Saša Filipovskog izgledala je još slabije, porađali su se koševi i jednostavno poraz je bio neizbežan.

U poslednjoj deonici gledali smo preslikanu igre iz prethodnih perioda. Krka je dominirala, Partizan je bio izgubljen na terenu i doživeli su šesti šesti poraz u 11 utakmica.

Partizan se ovim neuspehom još više udaljio od plej-ofa ABA lige i do kraja će im biti izuzetno teško da stignu Zvezdu, Cedevitu, Budućnost, Mornar, Igokeu i Megu koje imaju znatno bolji odnos pobeda i poraza.

Podsećamo, prva četiri tima plasiraće se u doigravanje koje donosi plasman u evropska takmičenja.

Paradoks košarke na Jadranu: Jedna ekipa se udavila, a šest i dalje pliva u Evropi

Najbolji na svetu dolazi iz Srbije, a tek treba da zavlada Amerikom /video/

Simultanka Džordana Lojda – Zvezda prekinula seriju poraza u Evroligi!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala