Završena sednica Kriznog štaba: Da li nas čeka zaoštravanje ili popuštanje mera

© Tanjug / JAROSLAV PAPNošenje maski na otvorenom
Nošenje maski na otvorenom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Završena je sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, a odluke će biti saopštene na redovnoj konferenciji za novinare u 15 sati. Prema ranijim najavama, mogle bi da budu donete nove mere ili ublažene postojeće.

Sednica Kriznog štaba trajala je nepunih sat vremena.

Dosadašnje restriktivne mere, koje su prvobitno važile do 15. decembra, ističu danas, a ministarka za rad i članica Kriznog štaba Darija Kisić Tepavčević najavila je da će se na sednici sagledati da li će se uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće.

Krizni štab bi, prema navodima medija, mogao da donese odluku o ublažavanju određenih mera, pre svega, onih koje se odnose na radno vreme tržnih centara, frizerskih i kozmetičkih salona tokom vikenda.

Epidemiolog i član Kriznog štaba izjavio je ranije da je nerealno da se popuste mere što se tiče radnog vremena prodavnica i butika.

„To su dobre želje, dobre namere, sve mislim najbolje o tome, ali mislim da je nerealno u ovom momentu. U ovoj situaciji je izuzetno važno da se relaksiraju intenzivne nege u bolnicama, da se spusti kriva dovoljno da bi realno mogli da pričamo o popuštanju mera“, rekao je Kon.

Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež uputio je u četvrtak, u ime najvećeg broja kompanija u Srbiji, apel članovima Kriznog štaba da preispitaju odluku o skraćenju radnog vremena i zatvaranja prodajnih objekata u naredna dva vikenda, pred novogodišnje praznike.

Čadež je naveo da srpska privreda neće izdržati taj udar i dodao da najveći broj domaćih kompanija upravo u decembru ima najveći promet u godini, preneo je Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala