Terzić pričao o selektoru, pa „pecnuo“ Vidića: Sujeta velikih je ogromna

© Foto : YT/Crvena zvezdaZvezdan Terzić
Zvezdan Terzić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zvezdan Terzić, generalni direktor Crvene zvezde, sumirao je još jednu uspešnu godinu na izmaku u kojoj su crveno-beli dominirali, kako u Superligi, tako i u Ligi Evrope.

Terzić se pohvalio da je od dolaska na „Marakanu“ 2014. godine klub ostvario najbolje rezultate u protekle dve decenije, osvojivši četiri šampionske titule, uz po dva učešća u Ligi šampiona i Ligi Evrope.

„Drago mi je da me je zvao čuveni institut Hajdelberg da pričam o učinjenom u Crvenoj zvezdi. Klub je u tom period u zaradio 130 miliona iz inostranstva, što je 90 odsto budžeta. Uložili smo u infrastrukturu sedam miliona evra, platili smo državi 25 miliona evra na ime poreza. Ukupan plus u klupskom poslovanju je 20 miliona evra. Sa  210. pozicije na UEFA rang listi smo došli do 50. mesta i stvorili tim koji ima vrednost“, ponosno je poručio Zvezdan.

Fudbaleri Crvene zvezde - Sputnik Srbija
Zvezda završila godinu sa +9 u odnosu na Partizan

Na konferenciji za medije koju je održao o Zvezdinom hotelu bilo je pitanja koje nemaju direktne veze sa crveno-belima, već se odnose na Fudbalski savez. Na pitanje koga vidi kao naslednika Ljubiše Tumbakovića na mestu selektora Srbije, Terzić je imao nešto drugačiji odgovor.

Osvrnuvši se nedavni verbalni sukob sa legendarnim Nemanjom Vidićem.

„Iz najboljeg konteksta o Vidiću, čoveku sa grandioznom karijerom, da je potreban fudbalskoj Srbiji, on je odgovorio na neprimeren način. Sada bih se sudržao komentara jer je sujeta velikih ogromna“, poručio je Terzić, uz dodatno objašnjenje: „I kada kažete nešto pohvalno, njima ne prija“.

Nije se previše generalni direktor Crvene zvezde zadržao na temi ko bi trebalo da bude novi selektor ranjenih „orlova“.

„O selektorima i bivšim igračima neka razmišljaju oni kojima je to posao. Zvezda nije uključena u to, niti daje podršku, niti je protiv toga. O svima mislimo sve najlepše, želimo im sve najbolje, ali nismo prava adresa za takve stvari. Piksi je veliko ime, obeležio je istoriju Zvezde i jugoslovenskog fudbala. Bilo koji komentar protiv njega nije primeren“, stavio je tačku na temu selektora Zvezdan Terzić.

► „Oteran sam iz Zvezde zbog malog fudbala, vratio sam se, nisam uspeo, ali – treća sreća“

► Levandovski je pobedio Ronalda i Mesija! /video/

► Zvezdina tempirana bomba je eksplodirala kad joj vreme nije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala