Suma i Marković imaju zajednički jubilej, ali i isti „mač nad glavom“

© AP Photo / Darko VojinovicSejduba Suma
Sejduba Suma - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osma uzastopna pobeda fudbalera Partizana je donela kuriozitetan jubilej za dvojicu crno-belih igrača – to su Lazar Marković i Sejduba Suma.

Partizanovo dete i doskora pojačanje u istoriji beogradskog kluba su protiv ekipe Mladosti iz Lučana odigrali 96. utakmicu za Partizan.

Vladimir Stojković - Sputnik Srbija
Partizan se izvukao iz nokdauna – glavu su mu sačuvala tri para rukavica

Obojica su to učinila kroz dva mandata, Marković je od 2011. do 2013. bio deo tima Partizana, a vratio se pre više od godinu dana.

Sa druge strane, Suma, koji je 2017. godine plaćen Slovanu iz Bratislave 1,65 miliona evra, ali se nije dobro snašao i potom je prosleđen na pozajmicu u Makabi iz Haife.

Bivši trener Savo Milošević je odlučio da vrati reprezentativca Gvineje, pruži mu još jednu šansu i nije pogrešio – Suma je zaigrao onako kako se od njega očekivalo i dao značajan doprinos timu.

Ipak, uprkos jubileju, stvari nisu tako sjajne za Sumu i Markovića, pošto je aktuelni trener Aleksandar Stanojević javno iznosio kritike na njihov račun.

Imali su probleme sa povredama u ovoj sezoni, nisu uspevali da uhvate pravi ritam, a sve to je rezultiralo čestim izostavljanjem iz startne postave.

„Kod mene je sve jasno, prva stvar, ja igram timski, kod mene nema da je neko standardan. Pod dva, to što on igra dobro, ja ću mu pokazati respekt. Pod tri, mora da se igra u kontinuitetu, igraće samo onaj ko je u službi tima. Rezultati su merilo, ja nemam ništa ako on bude danas najbolji, sutra najbolji, a onda treći put ne dobijemo. Tako niste u konkurenciji za titulu. Na sve se to odnosi, a naročito na njega“, rekao je Stanojević o Sumi.

Kritike su upućene i na račun Markovića.

„Godinu dana je stalno u nekim povredama. Nije mu lako, mada njegov status uopšte nije sporan, ali će morati da popravi neke stvari. To što je dao golove Voždovcu i Mladosti je dobro, međutim važnije mi je kako je dobro ušao u te utakmice. Kako trenira – neće igrati, ali ipak je dete Partizana, ne bi trebalo o njemu da se raspravlja na takav način“, istakao je Stanojević.

Polusezona je završena, Stanojević je za zimski prelazni rok već najavio korekcije i promene u timu i sasvim je jasno da Suma i Marković nemaju dovoljno dobar stav prema obavezama da bi se on prema njima postavljao „kao da su mu iz oka ispali“.

► „Oteran sam iz Zvezde zbog malog fudbala, vratio sam se, nisam uspeo, ali – treća sreća“

► Terzić pričao o selektoru, pa „pecnuo“ Vidića: Sujeta velikih je ogromna

► Zvezdina tempirana bomba je eksplodirala kad joj vreme nije

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala