Radovanović za Sputnjik: Zvezda može da se „kolje“ sa Milanom, Ibrahimović je pola tima

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaIvan Radovanović
Ivan Radovanović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Đenoa i Milan odigrali su meč bez pobednika - 2:2 u 12. Kolu Serije A, akter tog susreta bio je Ivan Radovanović, nekadašnji reprezentativac Srbije.

Posle osvojenog boda u dbovoju sa liderom italijanskog šampionata, Ivan Radovanović (32), iskusni zadnji vezni koji punih 12 godina igra na Apeninima, gde je upisao neverovatnih 289 utakmica u Seriji A, skenirao je u razgovoru za „Sputnjik“ rivala Zvezde u nokaut fazi Lige Evrope.

Gelor Kanga - Sputnik Srbija
Zvezdina tempirana bomba je eksplodirala kad joj vreme nije

Dvomeč je zakazan za 18. i 25. februar 2021. godine, a Radovanović poručuje da tim Dejana Stankovića nije otpisan, i da i te kako može da parira daleko skupljim i moćnim „roso-nerima“.

„Mogli smo i više od nerešenog rezultata, dvaput smo vodili, ali borimo se za opstanak, bili smo u grču nismo smeli da pokušamo više da nametnemo naš stil igre. Da smo bili malo opušteniji u tom rezultatskom smislu, mogli smo da pobedimo Milan. Ipak, pritisak je učinio svoje. I teren je bio jako težak za igru, jer Sampdorija igra na istom stadionu kao i mi, nama je to pomoglo, njima odmoglo. Baš sam pričao sa Radetom Krunićem da je Đenoa poslednja ekipa koja je pre lokdauna u martu pobedila Milan, oni od tada ne znaju za poraz i u neverovatnoj su seriji. Eto, malo je falilo da ih opet mi savladamo“, iznosi Radovanović za „Sputnjik“  prve impresije iz Đenove, ujedno se i „bori“ s dve ćerkice koje neumorno jurcaju po kući.

​Prekaljeni vezista koji je prošao Partizanovu školu posle čega je usledila selidba u Italiju, gde je pre Đenoe, nosio dresove Atalante, Bolonje, Novare, Kjeva, do detalja je objasnio kako Milan „stoji na terenu“.

„Prvo što mi je zapalo za oko je koliko je to mlad tim. Protiv nas im je prosek godina bio 23, jasno je da bi Ibrahimović to pokvario jer ima 39 godina, ali on im je pola tima. O Donarumi svi sve znaju, njega je 'vatru bacio' Siniša Mihajlović. Teo Ernandez je trenutno, verovatno najbolji levi bek na svetu. Kjaer je jako bitan igrač, Benaser im drži sredinu, tu je i Kesi koji dosta trči. Igraju u formaciji 4-4-1-1, a Turčin Čalhanoglu je taj istureni iza napadača, koji se 'spušta i diže' i zna da pravi dosta problema zadnjim vezni. Imaju Leaa koji ume da bude nezgodan, tu su još i Salemakers, Kalabrija, mladi Norvežanin Hauge. Ipak, akcenat je na Ibrahimoviću, koji je, ponavljam, pola tima, samo što protiv nas nije igrao zbog povrede, ali će već za vikend biti spreman. Ono što je ključna odlika ovog Milana je fantastična atmosfera koju je stvorio Stefano Pioli. Vidi se kako zajedno slave posle svake pobedu u autobusu, svlačionici, kako se šale, ''peckaju''. Piolija zaista hvale, da je odličan čovek i stručnjak, ja sam došao u Kjevo kada je on otišao. Mimoišli smo se“, objašnjava Radovanović.

Na konkretno pitanje da li zaista Stankovićeva Zvezda može da parira Milanu i „čudovištu“ kakav je Ibrahimović, koji u 39. godini, prkosi svim zakonima biologije i fizike, Radovanović odgovara:

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaZlatan Ibrahimović
Radovanović za Sputnjik: Zvezda može da se „kolje“ sa Milanom, Ibrahimović je pola tima - Sputnik Srbija
Zlatan Ibrahimović
„Mislim da može Zvezda da se 'kolje' sa Milanom u dvomeču. Iako sam ja partizanovac, Zvezda je ozbiljan tim i to potvrđuje kontinuitetom igranja u Evropi. Videćemo do februara možda se nešto i promeni po pitanju navijača, ali je jasno da je za Zvezdu hendikep ukoliko ne bude navijača na 'Marakani', svi znaju koliko im oni znače. S druge strane, mislim da je Milanu lakše da igra na 'San Siru' bez publike. Jednostavno, 60.000 navijača na svakom meču, kada pogrešite, čuje se zvižduk s tribina, a ovi mladi igrači trenutno to ne osećaju i to im olakšava posao. Igraju bolje. Bar je to neko moje mišljenje. Što se tiče Zvezde, Vladan Milojević stvorio je bazu sa prvim strancima, onda su kasnije došli neki novi, a ključna prednost Zvezde je Dejan Stanković i to što ima dosta Italijana u njegovom stručnom štabu. Tu je naravno i Dijego Falčineli koji je na pozajmici iz Bolonje“.

Ivan Radovanović je zatim otkrio šta mislio o Falčineliju i njegovim igračkim kvalitetima.

„Falčineli nije klasična devetka, on je tip igrača koji vam stalno diše za vratom. Vidim da je Zvezda izuzetno fizički spremna, a to je sve do treninga koje kroje Stanković i njegov stručni štab. Zaista dominiraju fizički, vidi se to u mečevima Superlige i u Ligi Evrope. Mislim da će zaista biti otvoren dvomeč i da Zvezda neće lako ispasti od Milana, biće to dobra borba“, prognozira zadnji vezni kluba iz Đenove.

Radovanović je u periodu od 2010. do 2013. godine pod selektorskom palicom Siniše Mihajlovića upisao 10 utakmica za Srbiju, ali posle toga više nije pozivan u nacionalni tim. Ipak, ni za čim ne žali...

„Otišao sam iz Srbije 2008. godine, i u Italiji sam pravio karijeru bez skandala. Eto, fali mi još 11 utakmica da upišem 300. meč. Posle Siniše Mihajlovića i Dejana Stankovića sam ja tu najduže i najviše vremena proveo u Italiji. Ne težim ka tome da budem ispraćen nešto specijalno, ko me poznaje, zna kakav sam. Nije mi to problem, ne patim od toga. Cilj mi je sada tih 300, imam još godinu i po dana ugovora sa Đenoom, nedavno sam izašao iz povrede prednjih ukrštenih ligamenata, najbitnije mi je da sam se oporavio. Po završetku karijere planiram da ostanem s porodicom da živim u Italiji“, poručio je skromni momak iz Obrenovca Ivan Radovanović.

► Novi šokantan poraz Lokomotive: „Nikolićev tim je propao“ /video/ 

► Jedan čovek je pre 25 godina promenio fudbal, a sada bi to da uradi i bivši selektor Srbije

► Mladi Rus je skoro potpuno slep, ali je njegova ljubav prema fudbalu jača od hendikepa

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala