Portret čuvenog ruskog kompozitora Čajkovskog osvanuo na Tajms skveru

© Sputnik / Vladimir VyatkinSpomenik Petru Iljiču Čajkovskom
Spomenik Petru Iljiču Čajkovskom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Petar Iljič Čajkovski postao je prvi ruski kompozitor koji se pojavio na bilbordu švedskog provajdera medijskih usluga „Spotifaj“ na Tajms skveru.

Ranije je „Spotifaj“ napravio listu ruskih muzičara koji su najpopularniji među stranim slušaocima i Čajkovski je postao apsolutni lider.

„Kako bi odali počast delu Čajkovskog, reklama sa slikom kompozitora postavljena je na Tajms skveru u Njujorku“, navela je pres-služba švedskog provajdera u Rusiji.
„Na današnji dan njegovu mesečnu publiku u svetu čini 4,8 miliona slušalaca. Najbolja njegova dela objedinjena su u posebnom izboru 'Ovo je Čajkovski' “.

Među pet najpopularnijih kompozicija Čajkovskog su drugi čin „Labudovog jezera“ u izvođenju Londonskog simfonijskog orkestra, „Valcer cveća“ i „Ples šećerne vile“ iz baleta „Krcko oraščić“, u izvođenju Berlinske filharmonije i Ruskog nacionalnog orkestra.

Među najpopularnijim kompozicijama su „Marš“ iz baleta „Krcko oraščić“ u izvođenju Berlinske filharmonije i scena „Mama“ iz dela „Dečiji album“ u izvođenju američke pijanistkinje Kerol Rozenberger.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala