Plac za Miraševu nepriznatu crkvu: Podgorica ne priznaje odluku Vlade Crne Gore

© Foto : Youtube/Atlas TV MontenegroMiraš Dedejić
Miraš Dedejić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković smatra da je odluka crnogorske vlade o stavljanju van snage odluke da se kanonski nepriznatoj takozvanoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi dodeli zemljište za izgradnju verskog objekta u suprotnosti sa, kako je naveo, temeljnim pravnim načelima moderne civilizacije.

Vuković je to izjavio nakon što je u četvrtak Vlada Crne Gore poništila odluku prethodne Vlade kojom se dozvoljava Skupštini Glavnog grada da dodeli plac nepriznatoj CPC za izgradnju hrama ispod Gorice.

Crnogorski premijer Zdravko Krivokapić je poručio da niko nema pravo da krčmi državnu imovinu, napominjući da je ta odluka doneta u tzv. tehničkom mandatu bivše Vlade.

Ipak, podgorički parlament glasao je da se nepriznatoj CPC ustupi ova parcela.

Vuković je stava da je važeća odluka Skupštine Glavnog grada. On dodaje da su o odluci vlade saznali iz medijima i kolega iz opozicije, preneo je portal RTCG.

„Mi i dalje nemamo zvaničan dokument. Da bismo bili obavešteni, to mora biti zavedeno na arhivi. Ja sam to proveravao i nakon radnog vremena juče, i mi takav dokument nismo dobili. U međuvremenu, Skupština Glavnog grada je donela odluku o prenosu vlasništva nad parcelom CPC-u za potrebe izgradnje verskog objekta“, kazao je Vuković u emisiji „Hronika Podgorice“ na TVCG.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala