Nova borbena vozila i naoružanje za Vojsku Srbije

© Foto : Ministarstvo odbrane RSElitna brigade Vojske Srbije spremna je da odgovori svim bezbednosnim zadacima
Elitna brigade Vojske Srbije spremna je da odgovori svim bezbednosnim zadacima - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstva odbrane i preduzeća „Zastava oružje" i „Zastava TERVO" iz Kragujevca potpisali su ugovor za nabavku vojne opreme i naoružanja za potrebe Vojske Srbije, a potpisivanju je prisustvovao i resorni ministar Nebojša Stefanović.

 

Stefanović je ocenio da je ovo najbolji način da se iskoristi domaće znanje, uposle domaće kompanije, a da naši vojnici dobiju savremeno naoružanje i opremu.

„Danas ugovaramo nabavku novih modularnih pušaka za Vojsku Srbije koje proizvodi ''Zastava oružje'', a koje će biti opremljene savremenim optičkim nišanima ''Teleoptika-Žiroksopa'' i novom municijom koju je razvila naša kompanija ''Prvi partizan''. Takođe, nastavili smo sa investicijama i u naše kompanije koje proizvode savremene oklopne transportere,“ rekao je ministar Stefanović.

On je precizirao da se danas ugovara kupovina novog terensko oklopnog vozila MRAP 6x6, koje će u narednoj godini ući u sastav naoružanja Vojske Srbije.

„Takođe, naša ''Prva petoletka'' iz Trstenika razvila je prototip i izradila nultu seriju artiljerijsko-raketnog sistema za Pasars, koji će i u narednoj godini biti jedan od prioriteta u nabavci Ministarstva odbrane,“ rekao je ministar.

Stefanović je istakao da mu je drago da je ovo samo početak velikog broja projekata nabavke savremene opreme i naoružanja za Vojsku Srbije i dodao je reč o savremenoj opremi nove generacije koju proizvodi domaća odbrambena industrija “jer to i jeste strateška vizija predsednika i vrhovnog komandanta Aleksandra Vučića i strateško opredeljenje Ministarstva odbrane“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala