Najnovi snimci iz epicentra korone kao s „druge planete“ /video, foto/

© AFP 2023 / HECTOR RETAMALVuhan
Vuhan - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vuhan, epicentar pandemije virusa korona, ponovo je otvorio noćne klubove, dok ostatak sveta o tome zasad može samo da sanja dok dane provodi ograničen brojnim merama koje su i dalje na snazi sa ciljem sprečavanja širenja zaraze.

Mladi u Vuhanu proživljavaju katarzu nakon što se noćni život vratio u taj grad, piše Vion.

Društvenim mrežama se šire snimci žurki i koncerata na kojima se vide mladi stanovnici Vuhana kako uživaju u izlascima, gužvi, druženju u klubovima i hrani na uličnim štandovima. I sve to bez nošenja zaštitnih maski. Čini da se dobro nadoknađuju izgubljeno vreme iz perioda zatvaranja.

„Osećam se kao da živim neki drugi život nakon prvog talasa epidemije u Vuhanu“, rekla je Žang Kviong (29) koja je rođendan proslavila s prijateljima u prepunoj pivnici.

U Vuhanu nije prijavljen nijedan novi slučaj lokalne transmisije korona virusa još od 10. maja, a grad i ceo region bio je jedno vreme u najstrožem karantinu na svetu.

Grad od 11 miliona stanovnika bio je odsečen od ostatka Kine, a zatvaranje je počelo 23. januara. Putevi su bili blokirani, vozovi, autobusi i avioni nisu mogli da uđu u grad. Gotovo 3.900 od 4.634 smrtnih slučajeva izazvanih koronom u Kini zabeleženo je upravo u Vuhanu.

Iako se vratio život u Vuhan, vlasnici prodavnica i restoranau Vuhanu kažu da će biti potrebno neko vreme da se vrate prihodima iz pretpandemijskog perioda. Tvrde da su gubici, stečeni tokom zatvaranja grada, ogromni.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala