Letele stolice, intervenisala policija: Haos na sednici SO Nova Varoš /video/

© Foto : YouTube/Glas Zapadne SrbijeIncident na sednici SO Nova Varoš
Incident na sednici SO Nova Varoš - Sputnik Srbija
Pratite nas
Sednica SO Nova Varoš na kojoj je trebalo da bude usvojen budžet za sledeću godinu prekinuta je jer su odbornici opozicione grupe građana „Opstanak — zato što može bolje“, sa Dimitrijem Paunovićem na čelu, bili nezadovoljni odlukom predsednika Skupštine da ne prihvati njihove predloge za dopunu dnevnog reda.

Oni su najpre izašli i blokirali govornicu, a zatim pobacali stolove za kojim sede predsedavajući, njegov zamenik i sekretar skupštine.

Sednica je prekinuta, a predsednik SO Branko Popović je nakon incidenta pozvao policiju.

„Nedopustivo je ponašanje dela opozicije, ali ja obećavam građanima da će se u našem lokalnom parlamentu raditi u skladu sa zakonom i Ustavom ove države kao i sa Poslovnikom o radu skupštine“, kazao je Popović.

Sa druge strane, Paunović tvrdi da je ovakav postupak bio iznuđen i da je u opštini Nova Varoš došlo do uzurpacije demokratije.

„Oni su nas toliko iziritirali da mi nismo imali drugog izbora, to što smo pobacali stolove i stolice to je jedan način, a ako treba bacićemo ih ponovo jer mi se moramo izboriti za glas naroda u ovoj skupštini“, kazao je Paunović, preneo je „Blic“.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala