Kremlj: Rusija neće sedeti skrštenih ruku zbog blokade Donbasa od strane Kijeva

© Sputnik / Oleg Lastočkin / Uđi u bazu fotografijaKremlj, Rusija
Kremlj, Rusija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija neće sedeti skrštenih ruku kada je reč o sudbini građana Donbasa, s obzirom da je taj region prktično izopšten od Ukrajine i živi u uslovima blokade od svoje sopstvene domovine, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

On je tim rečima prokomentarisao izjavu ruskog predsednika Vladimira Putina na jučerašnjoj godišnjoj konferenciji za novinare kada je rekao da će Rusija nastaviti da pojačava podršku Donbasu.

„U takvim uslovima, imajući u vidu da u tom regionu živi veliki broj građana koji govore ruski jezik, Rusija ne može da sedi skrštenih ruku. Zbog toga, naravno, Rusija će nastaviti da pruža pomoć timi ljudima. Eto šta je predsednik imao u vidu“, naveo je Peskov.

Upitan da precizira šta bi Rusija još mogla da učini sem da pošalje humanitarnu pomoć Peskov je rekao da je predsednik i sam već dovoljno precizan bio, te da on lično nema potrebe ništa na to da doda.

Podsetimo, Putin je tokom svoje jučerašnje godišnje konferencije rekao da će sukob u Donbasu biti rešen pre ili kasnije, a to u značajnoj meri zavisi od ukrajinskih vlasti, rekao je ruski predsednik.

„Kako je Rusija podržavala, tako će i nastaviti da podržava Donbas. Povećavaćemo našu podršku Donbasu“, rekao je Putin, istakavši da se to odnosi na „podršku proizvodnji, rešavanju socijalnih i infrastrukturnih pitanja“.

„Mirno ćemo se kretati tim putem. Bez sumnje razumemo svu težinu situacije u Donbasu“, dodao je Putin.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala