Kolarov i Tumbaković izabrali Mesija, Argentinac ignorisao Ronalda

© AP Photo / Andrew MedichiniMesi i Kolarov
Mesi i Kolarov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Aleksandar Kolarov, kapiten reprezentacije Srbije i bivši selektor Ljubiša Tumbaković učestvovali su u izboru za najboljeg fudbalera sveta.

Kako je renomirani list „Frans fudbol“ odlučio da ne dodeli nagradu „Zlatna lopta“, priznanje „Najbolji“ u izboru FIFA je jedino relevatno u izboru za najbolje fudbalske aktere u protekloj sezoni.

Gelor Kanga - Sputnik Srbija
Zvezdina tempirana bomba je eksplodirala kad joj vreme nije

U kategoriji fudbalera laureat je napadač Bajerna Robert Levandovski, koji je u glasanju Kolarova završio na drugom mestu.

Defanzivac Intera je kao najboljeg odabrao Lionela Mesija, dok je na treće mesto postavio napadača Pari Sen Žermena – Nejmara.

Tumbaković je takođe izabrao Mesija, a pozicije iza njega poverio je veznom igraču Mančester sitija Kevinu de Brujneu, te ofanzivcu PSŽ Kilijanu Mbapeu.

U izboru je učestvovao još jedan srpski trener, selektor Zambije Milutin Sredojević koji je izabrao Levandovskog ispred tandema Liverpula – Sadija Manea i Mohameda Salaha.

Zanimljivost je da je Mesi potpuno ignorisao Kristijana Ronalda i da je izabrao Nejmara, Mbapea i Levandovskog, dok je kapiten reprezentacije Portugala Mesija stavio na drugo mesto, ispred Levandovskog i Mbapea.  

► „Oteran sam iz Zvezde zbog malog fudbala, vratio sam se, nisam uspeo, ali – treća sreća“

► Nikolića Rusi pitali za ostavku – dao im je kratak i jasan odgovor

► Izabran je najbolji gol sezone – postigao ga je „brzi voz“ iz Južne Koreje /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala