Joanikije: Konačno će sve verske zajednice u Crnoj Gori biti jednake

© Sputnik / Radoje PantovićMitropolit Joanikije
Mitropolit Joanikije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Mitropolija crnogorsko-primorska i ostale eparhije Srpske pravoslavne crkve u Crnoj Gori zadovoljne su izmenama Zakona o slobodi veroispovesti, kaže administrator mitropolije i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije i ističe da je reč o aktu koji nije diskriminatorski i ne atakuje ni na jednu versku zajednicu u državu.

On navodi da je upoznat sa tekstom akta i ako je Vlada i u konačnom usvojila onaj tekst koji je njima predočen, onda je to prihvatljivo rešenje.

"Video sam taj tekst zakona i ukoliko nema nekih dodataka, ja sam potpuno saglasan sa tim što je predloženo. Ovo je sigurno napredniji i savremeniji zakon od onog koji je ranije usvojen i u njemu se nisu našle odredbe koje su tretirane drugim aktima, kao što su članovi o imovini. Ako su imovinska prava svih regulisana Zakonom o svojinsko-pravnim odnosima, onda nema razloga da se to pitanje uređuje zakonom o vjerama", kazao je Joanikije, prenosi RTCG.

Smatra da su novim aktom sve verske zajednice konačno jednake.

“U ovom zakonu se ne pominje nijedna verska zajednica i on važi za sve podednako i bez diskriminacije”, istakao je Joanikije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala