Kako je Zapad „progutao“ Kosovo a Krimu uveo sankcije?

© SputnikOd četvrtka do četvrtka
Od četvrtka do četvrtka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vladimir Putin održao godišnju konferenciju na kojoj je uporedio Kosovo sa Krimom, šef ruske diplomatije obišao je Srbiju, BiH i Hrvatsku, Medlin Olbrajt bi mogla da učestvuje u razgovorima o Kosmetu, Srbija je spremna da radi sa Rusijom na proizvodnji zajedničke vakcine, a nova crnogorska Vlada pravi prve korake.
Od četvrtka do četvrtka: Aleksandar Pavić

Svoj stav o ovim temama iznosi politikolog Aleksandar Pavić.

U emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ Pavića ćemo pitati kome je ruski predsednik poslao poruku rečenicom da je „Krim ušao u sastav Rusije kao rezultat referenduma, za razliku od Kosova, a da su na Zapadu „progutali“ odvajanje Kosova, dok su stanovnicima Krima uveli sankcije“? Kakvi su mogući odnosi između Rusije i SAD koje će naredni mandat voditi demokrate? Kome i zašto smeta poseta Sergeja Lavrova zemljama regiona? Kakvu je poruku poslao podizanjem tri prsta prilikom odlaska iz Beograda? Da li skandalozno odbijanje članova Predsedništva BiH Željka Komšića i Šefika Džaferovića da se sretnu sa Lavrovim, ukazuje na ono na šta Republika Srpska godinama upozorava — da je BiH nefunkcionalna? Da li je povratak Olbrajtove pokušaj povratka stare američke politike u ovaj region i može li s obzirom na nove geopolitičke prilike da bude uspešna kao ranije?  Treba li da očekujemo pritisak ako se Amerika i Nemačka udruže po pitanju KiM? Šta će bi za Srbiju značila zajedničke proizvodnje vakcine sa Rusijom? Koje je korake najavila crnogorska Vlada?

Emisiju koju vodi i uređuje Nataša Milosavljević slušajte na talasima radija Studio B u 21 sat i gledajte na našem Jutjub kanalu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala