Ukrajinski ministar: Vređa me što Lavrov nema želju da kontaktira sa mnom

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaDržavna zastava na zgradi Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine u Kijevu
Državna zastava na zgradi Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar inostranih poslova Ukrajine Dmitrij Kuleba kaže da ga vređa to što šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ne pokazuje nikakvu želju da kontaktira s njim.
„Ne vidimo nikakvu želju kod Sergeja Lavrova da kontaktira, ni u okviru normandijskog formata, ni bilateralno. ... Kada nije odgovorio na moj poziv, na moju molbu da razgovaramo o zaoštravanju situacije u Donbasu, naravno nisam se iznervirao, nisam suze lio, ali me vređa što nema kontakta i što ne možemo da razgovaramo“, rekao je Kuleba za radio „Novo vreme“.

Prema njegovim rečima, spoljnopolitička ministarstva moraju da imaju kanal za komunikaciju jer tako su organizovani međunarodni odnosi.

Ističe da je uvek spreman za razgovor s Lavrovom i smatra da imaju šta da kažu jedan drugom.

„Nipošto nisam antiruski nastrojen, već 100 odsto proukrajinski. Kako ministar, i to još spoljnih poslova, ne mogu da budem, po opredeljenju, protiv bilo koje zemlje. Jer moramo sa svakom zemljom, ovako ili onako, da imamo kontakt. S nekima kao sa prijateljima, s nekima kao s neprijateljima, s nekim kao pouzdanim ili nepouzdanim partnerom, ali moramo da imamo kontakt. Zbog toga odlučno odbacujem optužbe da sam antiruski nastrojen“, rekao je Kuleba.

Podsetimo, Lavrov je u septembru rekao da nema šanse za napredak u primeni Minskih sporazuma sa sadašnjim rukovodstvom u Kijevu, ma šta oni pričali.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala