Skupština Podgorice dala zemlju Miraševoj nepriznatoj crkvi da sazida hram

© Foto : Youtube/Atlas TV MontenegroMiraš Dedeić - mitropolit Mihailo
Miraš Dedeić - mitropolit Mihailo - Sputnik Srbija
Pratite nas
Skupština glavnog grada Crne Gore glasovima vladajuće većine iz DPS-a, Liberalne partije, Socijaldemokrata i odbornika URA-e Zorana Mikića usvojila je odluku o dodeli zemljišta nepriznatoj Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi za gradnju hrama u Podgorici.

Zoran Mikić kazao je da će glasati za predlog da se Crnogorskoj pravoslavnoj crkvi dodeli plac u Podgorici za gradnju hrama.

On je istakao da Crnogorci imaju pravo kao i svi drugi da imaju svoju crkvu i dodao da je to njegova poruka kolegama iz opozicije koji su napustili zasedanje.

Poručio je da URA-i lekcije o crnogorstvu neće držati DPS i Milo Đukanović, koji su pristalice crnogorske crkve proganjali, a pojedinci iz bezbednosnih struktura su „mitraljezima išli na liberale, koji su hteli da nalože crnogorski badnjak“.

Odbornik DPS-a Vladimir Arsović je istakao da su Crnogorci u svojoj državi diskriminisani, a ne kao što se priča da su to Srbi. Predstavnici Demokrata i DF-a su tražili da se ta tačka povuče sa dnevnog reda Skupštine, jer su dobili informaciju da je Vlada povukla saglasnost za razmenu nepokretnosti. Predsednik Skupštine Đorđe Suhih je istakao da ne vidi razlog zbog čega Crnogorci ne mogu da imaju svoju crkvu, jer, vernika ima.

„Kada se gradio hram SPC u Podgorici, oslobođeni su komunalija, mnogi su učestvovali sa donacijama, pojedini koji su sada na ovoj strani Crnogoraca“, kazao je Suhih.

On je istakao da je paradoksalno da pripadnicima iste vere koji veruju u istog boga smeta da CPC dobije zemljište.

Mikić je istakao da se ne slaže sa mnogim aktivnostima poglavara Crnogorske pravoslavne crkve, koji se više bavi politikom. On je ocenio „sramnim crtanje meta njihovom članu partije Filipu Adžiću od strane režimskih medija“, prenose Vijesti.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala