„Trampu ne treba posao u Rusiji“: Putin dobio provokativno pitanje

© AP Photo / Patrick SemanskyDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Trampu ne treba posao u Rusiji pošto ga podržavaju mnogi u SAD, rekao je ruski predsednik Vladimir Putin, odgovarajući na pitanje novinara da li će primiti aktuelnog predsednika Donalda Trampa ukoliko bude zatražio politički azil.

„Trampu ne treba posao, skoro 50 odsto stanovništva glasalo je za njega, ako se računa broj glasova a ne elektora, on ima dosta veliku bazu podrške u SAD i koliko shvatam on ne namerava da napušta politički život svoje zemlje“, odgovorio je Putin.

Na dodatno pitanje da kako ruski haheri nisu pomogli da se izabere zasad aktuelni predsednik Amerike, ruski lider rekao je da smatra da je takvo pitanje provokavcija.

„Smatram da je to pitanje provokacija. Ruski hakeri nisu pomagali da se izabere zasad aktuelni predsednik SAD i nisu se mešali u unutrašnja pitanja te velike države. Sve su to nagađanja i sve je to povod da se kvare odnosi između Rusije i SAD“, odgovorio je Putin.

On je dodao i da je to je povod da se ne prizna legitimnost aktuelnog predsednika SAD iz unutarpolitičkih razloga.

„U tom smislu rusko-američki odnosi postali su talac unutrašnje politike samih SAD. Po mom mišljenju, to je za njih loše, ali to je njihov izbore i nek rade šta hoće. Mi polazimo od toga da će izabrani predsednik SAD razumeti šta se dešava, on je iskusan čovek i u spoljnoj i unutršanjoj politici i da će sve probleme ili deo bar deo rešavati nova administracija“, naveo je ruski lider.

Putin je otkrio i ko stoji iza lažnih vesti o ruskim hakerima.

„Nepoznati anonimus teži ciljevima koje ne razumemo, piše, a onda se pojavljuju tragovi tog anonimusa. Šta imam u vidu – piše da je to otprilike isto što je bilo i 2016. godine, kada su, dakle, kriminalni ruski hakeri, povezani sa ruskom vojnom obaveštajnom službom, hakovali elektronsku poštu člana Demokratske partije SAD. Čini mi se da je jasno ko je te hakere nazivao zločinačkim elementima povezanim sa ruskom vojnom obaveštajnom službom. To je Stejt department  i obaveštajne službe SAD. Oni su autori toga, odnosno, u svakom slučaju, to je učinjeno po njihovom nalogu“, rekao je Putin, odgovarajući na pitanje da prokomentariše poslednja istraživanja, između ostalog, i o ljudima koji su navodno bliski predsedniku.

U toku je velika godišnja konferencija za novinare ruskog predsednika Vladimira Putina, koja se ove godine održava u novom formatu zbog pandemije virusa korona. Ruski lider sa novinarima razgovara na daljinu iz podmoskovske rezidencije Novo-Ogarjovo.

Sputnjik direktno prenosi događaj.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala