Putin: Navaljni ima podršku stranih obaveštajnih službi, to ne znači da ga treba otrovati

© Sputnik / Kirill Kallinikov / Uđi u bazu fotografijaRuski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni
Ruski bloger i opozicionar Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da ruski bloger Aleksej Navaljni ima podršku stranih obaveštajnih službi, ali da to ne znači da ga treba otrovati.

Tokom godišnje pres-konferencije, Putina su novinari pitali o istraživanju „Insajdera“ „Belingkata“ i „Si-en-ena“ uz učešće „Špigla“ u kome su navodno imenovani pripadnici FSB-a Rusije koji su umešani u trovanje Navaljnog.

Predsednik je rekao da to nije istraživanje, nego „legalizacija materijala američkih obaveštajnih službi“, čiji je cilj napad na prvo lice Rusije. Putin je dodao da to znači da Navaljni ima podršku američkih obaveštajnih službi.

 

„Taj pacijent berlinske klinike ima podršku američkih obaveštajnih službi u ovom slučaju. Ako je tako, onda je to zanimljivo, onda bi obaveštajne službe trebalo da motre na njega. Ali to uopšte ne znači da ga treba otrovati, kome on treba. Da su zaista hteli, verovatno bi to doveli do kraja“, rekao je Putin.

„Njegova supruga mi se obratila, i iste sekunde sam naložio da ga puste na lečenje u Nemačku“, rekao je ruski lider.

On je pozvao političke snage u zemlji, uključujući i opoziciju, da se rukovode interesima građana Rusije, a ne ličnim ambicijama.

U toku je velika godišnja konferencija za novinare ruskog predsednika Vladimira Putina, koja se ove godine održava u novom formatu zbog pandemije virusa korona. Ruski lider sa novinarima razgovara na daljinu iz podmoskovske rezidencije Novo-Ogarjovo.

Sputnjik direktno prenosi događaj.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala