Lavrov: Rusija i Sirija pripremaju program strateške ekonomske saradnje

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija i Sirija rade na velikom strateškom programu u oblasti ekonomske saradnje, izjavio je ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ministrom spoljnih poslova Sirije Fejsalom Mikdadom.
„Na temu zadataka obnavljanja sirijske ekonomije poslednjih nedelja smo već doneli vrlo ozbiljne odluke koje će značajno povećati kapacitet Sirije na sistematskoj organizaciji rada. Naravno, nastavljamo da pružamo humanitarnu pomoć i isporučili smo 100 hiljada tona ruske pšenice. Ove isporuke će se nastaviti. Sada se razgovara o konkretnim koracima. Uskoro će biti završen i veliki strateški program ekonomske saradnje“, rekao je Lavrov.

Podsetimo, ruski ministar spoljnih poslova je u novembru učestvovao na međunarodnoj konferenciji „Sredozemlje: rimski dijalog“ na kojoj je istakao da je Rusija zabrinuta zbog situacije u Libiji i Siriji i koja na pokušaje da ostvari konstruktivne pomake kao odgovor dobija dvostruke aršine Zapada i nezakonito oružano prisustvo Amerike.

On je naveo da Zapad pokazuje dvostruke standarde i odbija da pruži pomoć Siriji, čak i kada je reč o humanitarnim problemima. I tokom pandemije Zapad nastavlja sa politikom ekonomskog gušenja Sirije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala