Klop je pokazao Murinju kako se gubi titula

© AP Photo / Jon SuperŽoze Murinjo i Jirgen Klop
Žoze Murinjo i Jirgen Klop - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jirgen Klop, menadžer Liverpula, izašao je kao pobednik iz duela sa Žozeom Murinjom u duelu Liverpula i Totenhema u 13. kolu Premijer lige.

Fudbaleri Liverpula u sredu uveče pobedili su Totenhem 2:1, u utakmici ekipa koje se nalaze na prvom i drugom mestu. 

Dugo iščekavani duel nije razočarao, na terenu se igrao sjajan fudbal i rezultat je mogao da ode i na drugu stranu da su gosti iz Londona iskoristili šanse. 

Iako još nismo došli do sredine sezone, ovakve utakmice i ovako „bačeni“ bodovi često znaju da se ispostave kao ključni u trci za titulu. 

Domaći fudbaleri poveli su u 26. minutu preko Mohameda Salaha. Egipćanin je imao sreće jer je lopta promenila pravac posle blokade Tobija Aldervirelda i Ugo Loris nije imao šansu. 

Do izjednačenja se nije dugo čekalo. Lo Selso je sjajno pronašao Sona, odbrana Liverpula je zakazala i Južnokorejac je u 33. minutu pogodio za 1:1.

Do poluvremena Redsi su imali još jednu šansu preko Bobija Firmina. Brazilac je šutirao u dalji ugao, a Loris je ponovo odbranio. 

U drugom periodu igre Totenhem ima za čim da žali jer nisu iskoristili tri odlične šanse. Dve je upropastio Bergvajn, a jednu Hari Kejn.

Druga šansa za Holanđanina bila je stopostotna, ali je pogodio stativu. Očekivano u završnici je usledila kazna. Firmino je u 90. minutu sjajno skočio i glavom postavio konačnih 2:1. 

Po statistici Liverpul je bio bolji rival, ali Sparsi imaju i te kako za čim da žale. 

"Rekao sam Klopu da je izgubio bolji tim, a on se nije saglasio sa tim. U redu, to je njegovo mišljenje. Povrh svega, da sam se ja ponašao kao on kraj aut linije, nema šanse da bih ostao na klupi, za minut bi me izbacili. Da li želite da otimam tablu za izmene iz ruku četvrtog sudije, samo da vidite šta bi mi se dogodilo? Iz nekog razloga, ja sam drugačiji", rekao je vidno nezadovoljni Portugalac. 

Murinjo ima za čim da žali i posle utakmice je bio svestan toga jer sa na ovakav način, ne iskorišćenim šansama i primljenim golovima u 90. minutu, gube titule.

I, nije prvi put ove sezone da Totenhem prosipa bodove. Protiv Kristal Palasa primili su gol u 81. minutu za 1:1, na meču sa Njukaslom tri boda su ispustili u 97. minutu, dok su protiv Vest Hema vodili 3:0 do 82. minuta, a meč je završen rezultatom 3:3. 

Liverpul trenutno ima tri boda više od Totenhema, te razlika nije strašna, ali baš pomenuti remiji, i poraz od Redsa, mogli bi da igraju veliku ulogu u trci za titulu.

Plasman obezedio SofaScore LiveScore

► Tadić spektakularnim golom očarao Holandiju u ludoj večeri Ajaksa /video/

► Mladi Rus je skoro potpuno slep, ali je njegova ljubav prema fudbalu jača od hendikepa

► Dve velike prepreke dele Piksija od klupe Srbije

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala