Crna Gora: Na jedrilici otkriveno oko 50 migranata

CC0 / Pixabay / Jedrilica
Jedrilica - Sputnik Srbija
Pratite nas
Na jedrilici „Posejdon“, koja je plovila pod švedskom zastavom, otkriveno je oko 50 migranta koji su se iz teritorijalnih voda Crne Gore zaputili ka Italiji.

Pozivajući se na policijske izvore, RTCG je prenela da su operateri Regionalnog komandnog centra u sredu, između 19.30 i 20 sati, primetili isplovljavanje nepoznatog plovila iz uvale Trsteno, nedaleko od Budve.

Jedrilica se bila uputila ka otvorenom moru, zbog čega je Nacionalni komandni centar zatražio vanredno angažovanje osmatračkog helikoptera Fronteksa (Evropske agencije za graničnu i obalsku stražu).

Kako se navodi, jedrilica je u 20.55 prešla granicu Crne Gore i krenula u pravcu Italije, da bi oko jedan sat posle ponoći osmatrački helikopter stigao na dobijenu GPS lokaciju i uočio „Posejdon“, dužine oko 12 metara.

U tom trenutku, na krmi su se nalazile četiri osobe, a termovizijskim osmatračkim senzorom detektovana je velika količina toplote u potpalublju plovila, što je ukazivalo na prisustvo većeg broja ljudi.

„Nakon duge potere u ekonomskoj zoni oba plovila su oko 4.45 sati na otvorenom moru zaustavila jedrilicu i utvrdila da se na njoj nalazi oko 50 migranata. U toku je privođenje jedrilice u pratnji dva plovila ka Luci Bar“, rečeno je u crnogorskoj policiji.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala