Bivši šef ATP-a o Novakovoj organizaciji: Nije prvi put

© AP Photo / Alessandra TarantinoNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kris Kermod, nekada prvi čovek ATP-a, prokomentarisao je odluku Novaka Đokovića da oformi nezavisno telo koje će biti posvećeno isključivo teniserima.

Najbolji teniser sveta pred početak US Opena podigao je prašinu time što je, zajedno sa Vasekom Pospišilom, osnovao Asocijaciju profesionalnih tenisera.

PTPA, kako je skraćenica ove organizacije, nema nikakve veze sa Savetom igrača koji je zvanično telo ATP-a, što je zasmetalo Rodžeru Federeru i Rafaelu Nadalu koji nisu dali podršku Novaku rekavši da sada nije vreme za veliki promene. 

Đoković je osnovao Asocijaciju sa ambicijom da pomogne slabije rangiranim teniserima jer se njihov glas nije čuo u Savetu. Sve ovo prokomentarisao je Kris Kermod.

„Nije prvi put da se ovo desilo. Jedan od problema je taj što teniseri nešto izglasaju u Savetu igrača i pomisle da će to biti i konačna odluka. Ali, ti glasovi tenisera potom idu do Odbora koji odlučuje i onda se često desi da se donese neka odluka koja ni po njihovoj meri, niti po meri organizatora turnira“, rekao je Kermod u „Tenis podkastu“. 

Bivšem predsedniku ATP-a jasno je da postoji frustracija među teniserima, ali smatra da je Savet igrača i dalje vodeća organizacija za tenisere.

„Na kraju treba edukovati tenisere o tome kako sistem funkcioniše i koje su njegove beneficije. Mislim da je dobra poruka kada se glas tenisera čuje. Jasno je da potrebe prvog tenisera i onog rangiranog na 1.000 mestu nisu iste. To je teško. Isto tako velika je razlika između Mastersa i turnira iz kategorije 250“, dodao je 55-godinjši Britanac. 

Videćemo u kom pravcu će ići Novakova organizacija, a u kom Savet igrača. Srpski teniser voleo bi da mu se u Asocijaciji profesionalnih tenisera priključe Nadal i Federer, a da li je to moguće saznaćemo verovatno u 2021. godini. 

​► Srbija brani titulu prvaka sveta, Australijan open pomeren!

​► Viktor Troicki imenovan za selektora Srbije

​► „Na Egzitu je bilo ludo, preko Noleta smo ušli u restoran u Los Anđelesu”

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala