Beogradski maraton će sledeće godine biti još značajniji

© AP Photo / Darko VojinovicBeogradski maraton
Beogradski maraton - Sputnik Srbija
Pratite nas
Beogradski maraton saopštio je da će od sledeće godine to takmičenje biti kvalifikaciono za Svetsko prvenstvo.

„Sa tradicijom dužom od tri decenije, Beogradski maraton je s razlogom postao još jedan sportski događaj po kome je naš glavni grad prepoznatljiv u svetu. Shodno upravo toj tradiciji, masovnosti, ali i ugledu koji ima u svetskim okvirima, ovaj atletski događaj od sledeće godine dobiće još više na značaju“, navodi se u saopštenju.

Beogradski maraton će se 34. put u istoriji održati sledeće godine.

Biće kvalifikacioni za Svetsko prvenstvo iz programa „Vorld Maraton Majors“ serije, koju čine šest najznačajnijih svetskih maratona u Njujorku, Bostonu, Čikagu, Tokiju, Londonu i Parizu

Datum održavanja Beogradskog maratona 2021. biće naknadno određen.

Ove godine je na Beogradskom maratonu trebalo da učestvuje rekordan broj takmičara iz 70 zemalja, ali je odložen zbog pandemije korona virusa.

Po ugledu na mnoge svetske organizatore, održan je kao virtuelni događaj sa namerom da se sačuva tradicija, nastavi sa redovnim programima, kao i da se motivišu mnogobrojni pripadnici trkačkog pokreta iz zemlje i inostranstva da ostanu aktivni.

Iako je organizovan na potpuno drugačiji način, 33. Virtuelni Beogradski maraton, navodi se da je poslužio kao programska i medijska podloga za promociju značaja fizičke aktivnosti, zaštite životne sredine i solidarnosti sa osobama sa invliditetom.

Beogradski maraton je zahvalio sponzorima, među korima su Unika osiguranje, Idea, Akva Viva, Fuš, Šekopak, Cenex, Tehno Ekopak i Ekopak sistem.

► Ruski sportisti moći će da nastupaju pod nacionalnom zastavom tek 2022.

► Sin ruskog milijardera stiže u društvo Šumahera sa epitetom „lošeg momka“

► Džošua sasuo rafal u Bugarina s čeličnom bradom i odbranio tron! /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala