Amerika će uvoditi sankcije „Severnom toku 2“ dok ga potpuno ne zaustavi

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaKopneni deo gasovoda "Severni tok 2"
Kopneni deo gasovoda Severni tok 2 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zamenik pomoćnika američkog državnog sekretara za Evropu i Evroaziju Kristofer Robinson izjavio je da će Vašington nastaviti da uvodi ograničenja protiv gasovoda „Severni tok 2“ sve dok ga ne zaustavi.
„Rekao bih da te sankcije deluju i mi ćemo zaustaviti taj gasovod. Ne želimo da uvodimo sankcije, ali ćemo koristiti ta ovlašćenja i instrumente kako bi obustavili projekat“, rekao je Robinson tokom onlajn konferencije Atlantskog saveta.

On je dodao da obustavljanje „Severnog toka 2“ može da bude uslov za poboljšanje odnosa između Rusije i SAD.

„Ako želimo stabilnije odnose sa Rusijom ili težimo ka poboljšanju odnosa sa Rusijom, onda treba prekinuti i obuzdati štetan uticaj Rusije radi tih budućih američko-ruskih odnosa, i zbog toga treba da obustavimo gradnju gasovoda 'Severni tok 2'“, zaključio je Robinson.

Prethodno je američki Senat odobrio nacrt vojnog budžeta za 2021. finansijsku godinu koji, između ostalog, predviđa i sankcije gasovodu „Severni tok 2“.

„Severni tok 2“ predviđa izgradnju dva kraka gasovoda ukupnog kapaciteta 55 milijardi kubnih metara gasa godišnje koji će se isporučivati od obale Rusije preko Baltičkog mora do Nemačke.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala