Zaharova: Nasilje nad novinarima u Ukrajini ne prestaje

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nad predstavnicima medija u Ukrajini i dalje se vrši fizičko nasilje, situacija sa bezbednošću novinara u toj zemlji izaziva legitimnu i ozbiljnu zabrinutost, izjavila je portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova.
„Predstavnici medija u Ukrajini i dalje su izloženi fizičkom nasilju koje se odvija uz faktički nalog zvaničnog Kijeva, koji je odavno krenuo putem represija prema medijima“, istakla je portparolka.
Zvanična predstavnica Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Zaharova: Ukrajina postaje masovna grobnica novinara (video)

Prema rečima Zaharove, i dalje nema nikakvog napretka u istrazi ubistva novinara i fotoreportera novinske agencija „Rusija sevodnja“ Andreja Stenjina, snimatelja „Prvog kanala“ Anatolija Kljana, operatera zvuka i dopisnika televizije „Rusija“ Antona Vološina i Igora Korneljuka, ukrajinskog novinara, pisca i voditelja Olesa Buzine, kao i dopisnika „Ukrajinske pravde“ i „Radio vesti“ Pavla Šeremeta.

„Rusija je u više navrata skretala pažnju međunarodne zajednice na opasne trendove koji prelaze i u otvorenu cenzuru i na najgrublje kršenje prava novinara sve do njihovog fizičkog eliminisanja“, rekla je ona.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala