Šta je Lavrov iz Srbije poručio regionu i svetu? /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poruke upućene tokom posete šefa ruske diplomatije Sergeja Lavrova Srbiji, Bosni i Hercegovini a u sredu i Hrvatskoj bez sumnje će danima pomno analizirati i u regionu, ali i zapadnim centrima moći.

Susreti i razgovori ruskog ministra s domaćinima potvrdili su rešenost Rusije da razvija dobre odnose sa zemljama Zapadnog Balkana, brani međunarodno pravo i svoje pozicije.

Zašto i kome to smeta u regionu? Kako Rusija odgovara na pokušaje rušenja Dejtona i kako u tom svetlu čitati ponašanje dvojice članova Predsedništva BiH Željka Komšića i Šafika Džaferovića koji nisu došli na sastanak s Lavrovom? Zašto je štetna i neprihvatljiva logika „ili-ili“ koju neki sa zapada pokušavaju da nametnu državama regiona? Imaju li ekonomsko opravdanje pokušaji da se regionu po svaku cenu nametne gas skuplji od ruskog?

Turneju Lavrova u regionu u emisiji „Svet sa Sputnjikom“ analiziraju iz beogradskog studija Đuro Bilbija, urednik informativnog portala „Fakti“, dok će nam se skajpom iz Istočnog Sarajeva javiti politikolog dr Srđan Perišić.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti, 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuku Sputnjika i Novosti ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala