„Snažna armija je garant mira“: Vučić se sastao sa čelnicima Vojske Srbije

Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas sa čelnicima Ministarstva odbrane i Vojske Srbije o opremanju armije za narednu godinu.

„Važni razgovori u Generalštabu naše vojske. Snažna armija je garant mira, ali i opstanka naše države i naroda“, poručio je Vučić na svom zvaničnom instagram nalogu "Budućnostsrbije".

On je podelio i fotografije sa sastanka sa, kako je naveo, proširenim Kolegijumom načelnika Generalštaba Vojske Srbije i Kolegijumom ministra odbrane o temi „Opremanje Vojske Srbije za 2021. godinu“.

Na sastanku su razmatrani rezultati u opremanju Vojske u prethodne dve godine, aktivnosti koje se sada preuzimaju, aktuelni procesi opremanja, a iskazane su potrebe Vojske Srbije za novim naoružanjem i vojnom opremom.

Kako se navodi, zaključeno je da je nabavkom savremenog naoružanja učinjen značajan iskorak u jačanju funkcionalnih i operativnih sposobnosti vojske i istaknuto je opredeljenje da se nastavi sa ubrzanim opremanjem i modernizacijom.

Sastanku u Generalštabu prisustvovali su ministar odbrane Nebojša Stefanović i načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Milan Mojsilović.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala