Siniša Mihajlović je za manje od tri meseca stekao dugu listu (ne)prijatelja

© AP Photo / Massimo PaoloneSiniša Mihajlović
Siniša Mihajlović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Siniša Mihajlović i Bolonja ove sezone ne liče na sebe. Redom ih pobeđuje ko stigne, a poslednji tim u nizu koji im je očitao lekciju bila je Roma, koja je za poluvreme postigla čak pet golova. Ispostaviće se da je to, ujedno, bio i konačan rezultat – 1:5 meča 11. kola Serije A.

Ono što je posebno interesantno je da Mihajlović, koji je rođeni borac i koji uvek ima poseban motiv kada igra protiv bivših ekipa, za koje je igrao, ili ih je trenirao, ima očajan učinak. Pobedio je samo Sampdoriju, dok je od Milana, Lacija, Intera i Rome gubio redom...

Priča o Siniši i (ne)prijateljima je počela 21. septembra ove godine u prvom kolu Serije A, koja je osakaćena koronavirusom, i u kojoj nema navijača.

Mihajlović i Bolonja gostovali su Milanu, klubu čiji je bio trener u sezoni 2015/16. i nisu se dobro proveli na „San Siru“.

Loš domaćin bio je Zlatan Ibrahimović, inače veliki prijatelj Siniše Mihajlovića, koji je nekadašnjeg saigrača iz Intera, sada trenera Bolonje, ispratio s dva gola u mreži Skorupskog – 2:0.

Ipak, s obzirom na to da je Mihajlović ove godine preturio puno toga preko glave, pobedivši i leukemiju, bio je to emotivan susret dvojice prijatelja, koji su se izgrlili i izljubili posle meča, bez obzira na brojne protokole i zabrane zbog pandemije koronavirusa.

​Do novog susreta s nekim od bivših klubova levonogi bombarder iz Borova sela čekao je sve do 24. oktobra, kada je gostovao na „Olimpiku“, stadionu koji mu budi najlepše uspomene.

Lacio i Mihajlović osvojili su Skudeto 2000. godine, a Srbin je u drim-timu nebeskoplavih uz bio jedna od glavnih zvezda tima uz Markeđanija, Favalija, manćinija, Nestu, Salasa, Kouta, Nedveda, i naravno Dejana Stankovića.

Au, kakav je to bio tim. Strašan tim! Da se naježi čovek i dan-danas.

Šest godina proveo je Mihajlović u Rimu, od 1998. do 2004. godine i na 193 utakmice, postigao je 33 gola uz 12 asistencija.

Nisu to u Laciju zaboravili, ali su izabranici Simonea Inzagija bez većih problema uspeli da osvoje sva tri boda u dvoboju sa Sinišinom Bolonjom – 2:1 u petom kolu Serije A.

Španac Luis Alberto je najavio kapitulaciju Mihajlovićevog tima, sve dileme oko pobednika otklonio je Ćiro Imobile, da bi utešni pogodak za Bolonju postigao De Silvestri u sudijskoj nadoknadi.

Nešto manje od mesec dana prošlo je do odmeravanja snaga sa Sampdorijom, klubom čiji je Mihajlović prvo bio igrač, kasnije i trener.

Siniša je u periodu od 1994. do 1998. pre transfera u Lacio, branio boje kluba sa stadiona „Luiđi Feraris“, dok je na klupi pomenutog tima bio od 2013. do 2015. godine.

Srpski stručnjak je odlično pripremio utakmicu osmog kola Serije A i Bolonja se s nezgodnog gostovanja vratila sa čitavim plenom - 1:2.

Ipak, ispostaviće se da je to jedini uspeh koji je u dosadašnjem delu sezone italijanskog šampionata ostvario Siniša protivih bivših ekipa, koje ga baš i ne „mirišu".

Poslednja dva nokauta je sa Bolonjom doživeo u decembru od Intera i Rome. U prvoj nedelji decembra Bolonja je gostovala na „Đuzepe Meaci“, stadionu na kojem je Mihajlović kao igrač osvojio titulu, Kup Italije i dva Superkupa Italije.

Jasno je da u fudbalu nema popusta i emocija kada se istrči na teren, pa su nero-azuri preko Romelua Lukakua i dvostrukog strelca Ašrafa Hakimija rutinski upisali „trojku“, bacivši na kolena Mihajlovića i njegovu četu - 3:1.

I poslednji u nizu Sinišinih (ne)prijatelja koji mu je očitao lekciju je još jedan klub iz prestonice Italije – Roma.

Levonogi bombarder je iz Crvene zvezde posle osvojene titule prvaka Evrope, stigao u Romu 1992. godine.

​Svega dve sezone je proveo u Romi pre nego što je otišao u Sampdoriju. Kasnije se Mihajlović proslavio igrajući u taboru ljutog rivala – Lacija, pa ne treba da čudi što ga je Roma u 11. kolu Serije A ispratila sa čak pet golova u mreži. I to posle prvih 45 minuta!

„Vučica“ je bila gladna, „izujedala“ je nesrećnu Sinišinu Bolonju u prvom poluvremenu. Očitao je Srbin lekciju svojim učenicima, koji su u nastavku uspeli da odbrane svoju mrežu i da izbegnu još veću bruku od tih 5:1.

Ono što je takođe interesantno kod Mihajlovića i Bolonje ove sezone, je da u dosadašnjih 11 kola Serije A ekipa nije odigrala nerešenu utakmicu, dok je prvi mandat Srbina na klupi Bolonje obeležila serija ikseva.

Na prvih devet utakmica u sezoni 2008-2009. Siniša je imao učinak od neverovatnih sedam remija i dve pobede, pa su ga na Apeninima prozvali „Mister H“.

Sada je na snazi sušta suprotnost od tog perioda, i na Mihajloviću je da što pre trgne ekipu iz letargije ili mu se loše piše, jer Bolonja posle 11 kola ima 12 bodova i nalazi se na 12. poziciji na tabeli Serije A.

► Matić i Ivanović imaju svoj stav i Engleska to mora da poštuje

► Da li je Srbija u Inđiji dobila selektora?

► Iliev za Sputnjik: Šokiran sam, Zoltan Sabo je bio predivan čovek

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala