Šef hrvatske diplomatije na sastanku čitao Lavrovljevu poeziju na ruskom

Pratite nas
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov, koji boravi u poseti Zagrebu, sastao se sa hrvatskim kolegom Gordanom Grlićem Radmanom. Hrvatski ministar je posle sastanka izjavio da je njihov susret počeo čitanjem ruske poezije koju je napisao Lavrov.

„Drago mi je što sam bio domaćin ministru spoljnih poslova Ruske Federacije, dragom Sergeju, nakon 16 godina i 6 dana. Ja sam na početku sastanka čak čitao poeziju Sergeja Lavrova. Dakle, osim što je dugogodišnji ministar, on je i pesnik“, rekao je Grlić Radman, preneo je „Jutarnji list“.

„Otkrio sam njegovu toplu poetsku dušu“, rekao je Grlić Radman.

Izrazivši zadovoljstvo zbog posete Lavrova Hrvatskoj, Grlić Radman je podsetio da je zbog epidemije virusa korona dva puta, u aprilu i oktobru, odlagana poseta šefa ruske diplomatije.

„Treća sreća... uspeli smo da se nađemo pre Božića“, kazao je hrvatski ministar koji je ruskom kolegi poklonio posudu izrađenu od bračkog kamena.

Grlić Radman je istakao da je uveren da će poseta ministra Lavrova Hrvatskoj dati dodatan podsticaj za nastavak pozitivnog trenda u hrvatsko-ruskim odnosima, kao i da su njihovi razgovori potvrdili da za to postoje ne samo potencijali, već i posvećenost obe strane, preneo je portal „Indeks“.

Podsetimo, Lavrov je u Hrvatsku doputovao posle posete Srbiji i BiH.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala