Ruska misija u UN: Zapad pokušava da promeni „imidž“ terorista u Siriji

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaSedište Ujedinjenih nacija u Njujorku
Sedište Ujedinjenih nacija u Njujorku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Zapadne zemlje se aktivno bave promenom „imidža“ terorista u Siriji, pokušavajući da ih predstave kao realnu političku alternativu organima vlasti u toj zemlji, ocenio je zamenik šefa ruske Misije pri UN Dmitrij Poljanski.
„Teroristi su se očigledno ukopali samo u Idlibu. Aktivni su samo na severo-istoku Sirije. Naše zapadne kolege se aktivno bave time da promene njihov ‘imidž’ često pokušavajući da ih predstave skoro kao realnu i politički vrednu alternativu organima vlasti u Siriji“, rekao je Poljanski.

Kako je rekao, zapadne zemlje krše prvu tačku Rezolucije o Siriji a to je poštovanje suvereniteta, nezavisnosti, jedinstva i teritorijalne celovitosti zemlje.

Nakon neuspelih pokušaja da se, očigledno neugodna vlada na Bliskom istoku, na silu svrgne s vlasti zapadni partneri su sada prešli na taktiku finansijsko-ekonomskog pritiska.

„To teško da se može nazvati potpomaganjem političkog procesa. U suprotnosti sa Rezolucijom 2254 je i američka okupacija dela sirijske teritorije i pokušaj da se na etničkoj i konfesionalnoj osnovi sprovede separatistički eksperiment na Bliskom istoku“, naveo je diplomata.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala