Ni kiša ne zaustavlja demonstrante: Hiljade učesnika protesta šeta Jerevanom /video/

© Sputnik / Andranik GhazaryanDemonstracije u Jerevanu
Demonstracije u Jerevanu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bez obzira na nevreme u Jerevanu, hiljade ljudi se okupilo na protestu zahtevajući i danas ostavku vlade na čelu sa jermenskim premijerom Nikolom Pašinjanom, prenosi Sputnjik Jermenija.

Kako je navedeno, demonstante koji su učestvovali u maršu kiša nije uplašila.

Učesnici su prošli centralnim ulicama jermenske prestonice do Trga Slobode. Demonstranti su usput uzvikvali: „Nikol – izdajnik!“.

„Danas ćemo prošetati do zgrade policije, Nacionalne službe bezbednosti i Tužilaštva. Imamo šta da im kažemo“, rekao je jedan od organizatora marša Išhan Sagateljan.

Prema rečima dopisnika Sputnjika, policija ne ometa akciju demonstranata.

Neredi i protesti opozicije u Jerevanu počeli su tokom noći 10. novembra, nakon što je premijer Jermenije, zajedno sa predsednicima Rusije i Azerbejdžana, usvojio trilateralnu izjavu o prekidu vatre u Nagorno-Karabahu i predaji Azerbejdžanu nekoliko regiona. U Jermeniji je ovo shvaćeno kao neosnovana odluka o kapitulaciji

Kako se navodi u izjavi, deo regiona prelazi pod kontrolu Azerbejdžana, strane će razmeniti zarobljenike, a ruske mirovne snage biće raspoređene duž kontakt linije i duž Lačinskog koridora koji povezuje Karabah sa Jermenijom. Dokument potpisan 10. novembra predstavlja četvrti pokušaj postizanja stabilne deeskalacije. Prethodna tri bila su neuspešna.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala