Najtraženiji u Evropi: Mozgovi spektakularne krađe dragulja ― arapski blizanci

© Foto : InterpolArapski blizanci - mozgovi spektakularne pljačke u Drezdenu
Arapski blizanci - mozgovi spektakularne pljačke u Drezdenu - Sputnik Srbija
Pratite nas
25. novembra 2019. pljačkaši su upali u muzej Zeleni trezor u kraljevskoj palati u Drezdenu i pobegli sa dragocenosti neprocenjive vrednosti. Veruje se da je iza pljačke stoji arapska porodica nastanjena u Nemačkoj.

Nemačka policija, Interpol i policijske snage širom Evrope tragaju za beguncem koji je izveo spektakularnu krađu nakita iz 18. veka iz muzeja u Drezdenu.

U ponedeljak, 14. decembra, policija je uhapsila Muhameda Rema (21) u berlinskom okrugu Nojkeln. Sad je u toku intenzivna potraga za njegovim bratom blizancem Abdulom Majedom Remom, a strahuje se da je on možda pobegao iz Nemačke.

Interpol je prošlog meseca raspisao crvenu poternicu za braćom Remo, navodeći da su oni osumnjičeni da stoje iza pljačke u novembru 2019. godine.

Pljačkaši su iz muzeja odneli veliki dijamantski broš, dijamantsku epoletu i nekoliko drugih komada neprocenjive vrednosti. Dragulji su nekada pripadali Avgustu Silnom, vladaru Saksonije iz 18. veka.

Prošlog meseca trojica osumnjičenih, starosti između 23 i 26 godina, optuženi su za organizovanu pljačku i podmetanje požara.

Zeleni trezor je jedan od najstarijih muzeja na svetu. Osnovan je 1723. godine, a sadrži oko 4.000 zlatnih predmeta i dragog kamenja. 

Hapšenje zbog spektakularne krađe – odneli blago vredno više od milijardu evra /video/

Nemačka policija ponudila je nagradu od 500.000 evra za informacije koje bi dovele do pronalaska nestalih dragocenosti i počinilaca krađe.

Porodica Remo, arapski migranti sa Bliskog Istoka, dobro je poznata u berlinskom podzemlju.

Ranije ove godine, nekoliko članova porodice Remo osuđeno je zbog još jedne velike pljačke - krađe kanadskog zlatnika od 100 kilograma nazvanog „Veliki javorov list“ iz muzeja Bode u Berlinu 2017. godine.

Novčić, čija je vrednost procenjena na 3,75 miliona evra, nije pronađen, a strahuje se da je pretopljen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala