Morbidne lutke sa koronom: Kovid se ušunjao i u prodavnice igračaka

© Foto : Captura de pantalla de Ruptly„Belis virus tester“, lutka koja se može testirati na virus korona
„Belis virus tester“, lutka koja se može testirati na virus korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Situacija sa 2020. godinom je traumatična, pa su prodavci igračaka rešili da je iskoriste. Španski brend igračaka „Famosa“ napravio je lutku koju deca mogu testirati na virus korona i lečiti, što je jasna aluzija na pandemiju.

Pomoću igračka „Beli virus tester“ mališan mogu da postanu medicinske sestre i doktori kako bi izlečili svoje lutke.

Kako se navodi, cilj ovog poteza proizvođača je „normalizacija situacije“ tako da je kroz igračke situacija „manje traumatična za decu“.

„Za decu može biti traumatičan svakodnevni odlazak u školu sa maskom, ali ako i njihova omiljena lutka nosi masku po ceo dan, to je nešto što normalizuje situaciju. Isti slučaj je i sa testiranjem na koronu“, objašnjava Mari Ev Ruži, izvršna direktorka „Famose“.

„Beli virus tester“, koji košta 59,99 evra, proizvod je koji deci omogućava da vide da li Beli lutka ima virus ili ne. Princip je sledeći: dete prvo mora da izmeri lutkinu temperaturu i uveri se da nema nikakvih simptoma zahvaljujući predviđenom kompletu, a zatim mora da je stavi u neku vrstu kapsule da bi videlo da li je zaražena ili ne. Zeleno svetlo zasija ako je zdrava, a crveno svetlo ako je zaražena. Ako se uključe crvena svetla, dete će morati da se brine o svojoj lutki, ali se to navodi kao „briga uz mnogo zabave“, prenosi Sputnjik mundo.

„Morate je negovati i mu dati joj infuziju osvežavajućeg pića, tako da iskustvo lečenja virusa činimo mnogo manje dramatičnim nego u stvarnom životu“, objašnjava direktorka.

Komplet za hitne slučajeve se prodaje u prodavnicama igračaka i na portalima za elektronsku trgovinu i trenutno dobija „veoma dobre povratne informacije“, jer „mnogi roditelji, deca i psiholozi“ misle da je to vrlo pozitivno za decu. Smatraju da deca tako normalizuju ovu situaciju i snalaze se na najbolji mogući način.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala