Lavrov završio posetu Hrvatskoj: Sa Milanovićem o regionu, saradnji i EU

© AP Photo / Darko BandicLavrov u Hrvatskoj
Lavrov u Hrvatskoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski ministar inostranih poslova Sergej Lavrov završio je zvaničnu posetu Hrvatskoj svečanim otvaranjem nove zgrade ambasade Rusije u Zagrebu, a na kraju posete sastao se sa hrvatskim predsednikom Zoranom Milanovićem.

Predsednik Hrvatske Zoran Milanović i šef ruske diplomatije Sergej Lavrov razgovarali su danas u Zagrebu o političkim i ekonomskim odnosima dve zemlje i o situaciji u jugoistočnoj Evropi, saopšteno je iz predsedničkog Kabineta.

Sagovornici su razgovarali i o mogućnostima unapređenja odnosa Ruske Federacije s Evropskom unijom, čiji je Hrvatska član, prenosi Tanjug.

Šef ruske diplomacije se ranije sastao s najvišim hrvatskim dužnosnicima u sklopu regionalne turneje tokom koje je bio i u Bosni i Hercegovini i Srbiji.

U novoj ambasadi dočekali su ga hrvatski ministar spoljnih i evropskih poslova Gordan Grlić Radman, bivša predsednica Kolinda Grabar Kitarović i zagrebački gradonačelnik Milan Bandić.

Bandić, koji je jedini dao izjavu novinarima, rekao je da ga je Lavrov pozvao u Severnu Osetiju, regiju na Kavkazu čiji je počasni građanin, a on je preko Lavrova poslao pozdrave ruskom predsedniku Vladimiru Putinu koji mu je dao orden za prijateljstvo.

„Mi smo isto stablo dve grane. Mi smo jedan od 27 glavnih gradova Evropske unije, ali ne smemo nikad zaboraviti na dobru saradnju s našim ruskim prijateljima. Neka dugo živi prijateljstvo između hrvatskog i ruskog naroda!“, rekao je Bandić, prenosi Slobodna Dalmacija.

 

Lavrov je pre dolaska u Zagreb boravio u Beogradu, a pre toga u BiH.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala