Krizni štab zaseda u petak: Da li nam predstoji vikend sa blažim merama

© Tanjug / SAVA RADOVANOVICDevojka izlazi iz kovid ambulante DZ Savski venac
Devojka izlazi iz kovid ambulante DZ Savski venac - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nova sednica Kriznog štaba za borbu protiv virusa korona, na kojoj se očekuje donošenje novih mera, biće održana u petak, 18. decembra, objavio je „Blic“.

Kako se navodi, na ovoj sednici mogla bi biti doneta odluka kojom će se ublažiti pojedine dosadašnje mere, prvenstveno one koje se odnose na radno vreme radnji, ali i lokala uslužne delatnosti, poput frizerskih salona.

Trenutno u Nemanjinoj 11 kruže razne varijante mogućih mera, međutim, za sada se ništa ne zna pouzdano.

Niko ne isključuje delimičnu liberalizaciju mera koja bi praktično značila da i neke druge radnje osim prehrambenih i apoteka rade vikendom. U opticaju je i da se produži radno vreme tokom nedelje.

Podsetimo, upravo u petak ističe jedna mera koja je produžena na sednici Kriznog štaba u ponedeljak, a to je da svi ugostiteljski i većina trgovinskih objekata radi do 17 časova, a da vikendom ne radi.

Kako je tada najavila dr Darija Kisić Tepavčević, članica ovog štaba, naknadno će se odlučivati šta će dalje biti sa merama.

Testiranje na virus korona u Kliničko-bolničkom centru u Zemunu - Sputnik Srbija
Vlada usvojila nove mere: PCR test poskupljuje na 9.000 dinara
„Sve restriktivne mere koje su važile do sada biće na snazi do petka, 18. decembra, a nakon toga ćemo se ponovo sastati i sagledati da li ćemo uvoditi dodatne mere ili promeniti postojeće“, izjavila je u ponedeljak Kisić Tepavčevićeva.

Da bi nove mere mogle da idu u pravcu popuštanja, juče je najavila i premijerka Ana Brnabić. Ona je izjavila da je lično protiv zabrane kretanja i zatvaranja prodavnica i zanatskih radnji vikendom jer, kako je navela, ti građani moraju da zarađuju i hrane svoju decu.

Brnabićeva je dodala da će zabrana biti uvedena ukoliko bude neophodna, ali je istakla da veruje u odgovornost pojedinca.

Za sada nema informacija da bi se bilo koja mera mogla odnositi na produženja rada kafića, tržnih centara, a u kojima se okuplja velik broj ljudi u zatvorenom prostoru, a po izjavama medicinskog dela Kriznog štaba, nije realno da se to desi.

Izvori „Blica“ navode da u petak ne treba očekivati donošenje mera za novogodišnje praznike. Kako se navodi, gotovo je sigurno da će biti reči o pravilima za nastupajuće praznike, ali je za preciziranje ovih mera rano. One će zavisiti od broja obolelih.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala