„Kakva su ovo kolena? Kineska“: Peking povukao američki film sa tržišta

© Foto : Sony Pictures EntertainmentInsert iz američkog filma koji je kina povukla sa tržišta
Insert iz američkog filma koji je kina povukla sa tržišta - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kina je s repertoara povukla film "Monster hunter", pošto je na društvenim mrežama buknula rasprava o sceni dugoj svega 10 sekundi koju su gledaoci doživeli kao rasističku.

Kompanija koja se pobrinula za lokalnu distribuciju, sarađuje s kineskim vlastima i agencijama kako bi izgladila situaciju i izbacila spornu scenu. Naime, scena koja je uzburkala strasti uključuje azijsko-američkog repera i glumca Dži Au Jenga koji u jednom trenutku svom kolegi podrugljivo kaže: "Pogledaj moja kolena. Kakva su ovo kolena? Kineska".

To je povezano s rasističkom pesmicom kojom se na igralištima rugaju deci azijskog porekla, a dodatni problem su i lokalni titlovi, prenose "Novosti".

Ovo je iznenadilo sve uključene u film jer strani filmovi na kineskom tržištu prolaze strogu kontrolu kako bi se ovakve situacije izbegle.

Inače, film je na kineskom tržištu ostvario solidan uspeh, ali to je brzinski prekinuto nakon izbijanja skandala koji je već ionako narušenu prodaju filma dodatno pogoršalo i u pitanje dovelo dalju distribuciju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala