Faktor obuzdavanja: Postavljanje balističke rakete „Avangard“ u lansirni sistem /video/

Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije prikazalo je postavljanje interkontinentalne balističke rakete „Avangard“ u silos za lansiranje u Orenburškoj oblasti, a video je objavljen na jutjub kanalu Ministarstva odbrane.
„Najnovija interkontinentalna balistička raketa se postavlja u silos za lansiranje pomoću specijalne transportno-utovarne mašine. Najkomplikovanije tehnološke operacije traju nekoliko časova“, navodi se u opisu videa.

Ističe se da će raketni sistem „Avangard“ sa hipersoničnim blokom efikasno dopuniti sisteme naoružanja ruskih Raketnih strateških snaga, povećaće borbene mogućnosti jedinice, a takođe će stvoriti uslove za razvoj novih vrsta borbene opreme za savremene i perspektivne strateške rakete.

Dodatno naoružavanje Raketnih strateških snaga, koje je realizovano ove godine, omogućilo je da se poveća udeo savremenih raketnih strateških sistema i da se prošire mogućnosti snaga kada je reč o izvršavanju zadataka nuklearnog obuzdavanja.

Prvi raketni puk naoružan sistemom „Avangard“ stupio je na borbeno dežurstvo u Orenburškoj oblasti krajem 2019. godine.

„Avangard“ ima interkontinentalni domet i može da leti u gustim slojevima atmosfere, na granici sa stratosferom, a u stanju je da razvije brzinu od 27 maha. U ovom trenutku to je najbrži objekat na svetu. Pri takvoj brzini praktično nijedan protivraketni sistem neće  moći da ga zaustavi.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala